HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Chokolade på alles læber

Skrevet d. 30 Oktober 2001

Så blev det tid til årets chokoladefestival igen. Søndag d. 28. oktober løb den årligt tilbagevendende begivenhed af stabelen i Meyers Madhus på Nørrebro i København. 

Årets chokoladefestival er en hyldest til nogle af Danmarks største dessert - og kagekunstnere. Dette år bidrog følgende personer til chokoladeorgiet:

Francis Cardenau, ”Le Sommelier”
Marcus Grigo, ”Søllerød Kro”
Thomas Rode, ”Kong Hans”
Torben Bang, ”Marriott Hotel”
Morten Borup, ”Hjemmegourmet”
Thomas Stig, ”Meyers Madhus”
Morten Willadsen, ”Sv. Michelsen”
Jesper Noer, ”Toms Chokolade”
Mette Blomsterberg, ”Café Glyptoteket”
Per Brun, ”Emmerys”
Jørgen Søgaard, ”Kransekagehuset” 

Allerede i køen før dørene blev åbnet, kunne man mærke folks iver og interesse for, hvad der ville blive budt på i år. Chokoladefestivalen var i år arrangeret således, at man kunne gå rundt til to chokoladekagebuffeter og forsyne sig med 11 forskellige bud på chokolade- og kagedesserter.

Desuden var der enkeltfarmskaffe og varm ”Celaya” Valrhona chokolade ad libitum. ”Celaya” chokolade (43% cacao), er flydende chokolade på 1 liter brikkarton. Den kommer forhåbentlig snart til Danmark, da smagen er lækker cremet og intens, og den er nem at have med at gøre. 

Alle 11 deltagende kager og desserter levede fuldt op til ens forventninger om en himmerigs smagsoplevelse og overraskende kombinationer. Bl.a. i Francis Cardenau's Chokoladechiboust m/ chokoladesorbet, chokolademousse og appelsin/rødpiment chutney, var overraskelsens moment den friske syre og sødme fra chutneyen, der spillede på tungen, og gav chokoladen en helt anden dimension. 

En anden stor oplevelse var Markus Grigo's Polentakage med stracciatellacreme (limecreme) og vanillesyltede brombær. Der var en raffineret balance mellem lime, hvid chokolade og de syltede brombær - netop den hårfine balance mellem elegance og lethed. Hold øje med Markus Grigo's nye dessertbog, som kommer i handelen i slutningen at november med masser af nye desserter og populære klassikere.

En  flot variation af en chokolade ganache var Torben Bang's Lemonchokoladekage. Her havde man en rigtig god ganache chokoladebund med en Manjari chokolademousse på toppen og en råsyltet gulerodsstrimmel som pynt. Kagen havde en perfekt forening af intens smag og fylde. 

Sidste punkt på programmet var kampspisning. Det gik ganske enkelt ud på at spise så meget chokolade, som man kunne på en halv time. Den chokolade, som blev anvendt i konkurrencen, havde et kakaoindhold på 71 %, så der var ikke tale om flødechokolade a la Marabou! Rekorden blev i år på 675 g., hele 200 g. mere end den hidtidige rekord fra 1999. 

Under hele arrangementet, som i øvrigt var ganske velbesøgt, kunne man fornemme folks interesse for råvarer af høj kvalitet samt den intense smagsoplevelse, alle de deltagende chokoladekager/desserter bidrog med. Det er efterhånden blevet sådan, at hvis ting smager af for meget, kan folk ikke lide det. Derfor er det utroligt dejligt at blive bombarderet med fyldige smagsindtryk og rene råvarer og rigtig fornemme glæden ved god chokolade. Rigtig god fornøjelse med efterårets chokoladeeksperimenter rundt omkring derhjemme!

Spændende links.

www.chokoladeselskabet.dk
www.dessertcirkus.dk
www.valrhona.dk
www.meyersmad.dk/madhus



Se alle artikler