HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Jamie Oliver

Skrevet d. 13 November 2001

De næste 3 uger vil Jamie Oliver give os et lille indblik i sin verden, ledsaget af en masse gode råd, samt en masse spændende opskrifter.

Afsnit 1 - Gør livet nemmere...

For at gøre tingene nemmere inden du begynder at lave mad, så kan det ikke siges nok gange at det betyder alt, at man i sit køkken har opbygget et basislager. Et basislager bestående af de vigtigste ting, råvarer som ofte bruges hver evig eneste dag. Så gør det nu, køb ind - byg op, en gang for alle. Lad vær med at købe ind hist og her, køb ingredienserne på listen herunder, det vil garanteret ikke koste dig en bondegård - men derimod vil det være til stor nytte fremover.

Jamie Oliver foreslår "Et basislager"

Olie: Extra jomfruolivenolie, olivenolie, solsikkeolie

Eddiker: Rødvinseddike, hvidvinseddike, aceto balsamico, risvinseddike

Sennep: Dijonsennep, grovkornet sennep, Colemann's sennep

Salt: Maldon havsalt, bordsalt, kogesalt

Sukker: Rørsukker, stødt melis, flormelis

Mel: Hvedemel, italiensk mel Tipo '00', majsmel

Bagepulver, natron

Durummel, cous cous

Tør pasta: Spaghetti, linguine, tagliatelle, penne, farfalle (sommerfugle)

Bælgfrugter: Butter beans, gule flækærter, linser, kikærter

Ris: Langkornede, pilaff, basmati, Arborio el. Carnaroli risotto ris

Ansjoser i olivenolie eller i salt

Kapers: I salt, de små er de bedste

Oliven: Sorte og grønne

Soyasauce, fiskesauce, østerssauce

Hele flåede blommetomater på dåse, soltørrede tomater (tørre el. i olie)

Tørrede svampe: Karl Johan svampe

Chokolade, kakao: En god kvalitet, helst med 70% kakaoindhold

 

Læs næste afsnit onsdag d. 21 november...

Køb Jamie's bøger, her på madgal.dk
Det er bar' mad
Det er mere bar' mad

 


 



Se alle artikler