HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Vind en grillpande fra Eva Trio

Skrevet d. 30 November 2002

EVA-TRIO køkkentøj for livet...
I forbindelse med tilberedning af mad er materialet på kogegrejet af stor betydning for det endelige resultat. Dette bekendtgjorde designeren Ole Palsby allerede ved introduktionen af det populære EVA-TRIO køkkenudstyr for 25 år siden. Det er  stadigt essentielt at man vælger materialet ud fra hvad man skal tilberede i køkkenet.

Kobber er ideelt når man skal have styr på processen, f.eks. ved fremstilling af sauce, fordi materialet har gode varmelederegenskaber så der hurtigt kan skrues op og ned for varmen. I den modsatte ende af skalaen finder man støbejern.

Støbejern har en god varmefylde, dvs. det holder utroligt godt på varmen i forhold til andre materialer. Det er et uovertruffent materiale til stegning og sautering, samt til retter der skal simre på eftervarme. En bøf bliver f.eks. helt perfekt på støbejern fordi porrerne lukkes rigtigt, så kødet bevarer sin kraft og smag. Ved brug af andre materialer (der ikke har så meget varmefylde) som f.eks. rustfrit stål  er der en tendens til at kødet nærmest bliver ”kogt” i stedet for stegt. Det giver en kedelig smag, og man langt fra den samme gode smagsoplevelse som hvis det var blevet tilberedt på støbejern.

EVA-TRIO har nu lanceret en hel serie af produkter i oliebrændt støbejern. Nogle vil måske nikke genkendende til flere af produkterne, som var på markedet for en del år siden i en lidt anderledes udgave. Serien indeholder 7 produkter; stegepander, grillpande, skillet, kasserolle og  sauterpande, der alle har et praktisk næb, hvilket gør det nemt at hælde væde fra. Håndtagene er fremstillet af kraftigt rustfrit stål, der forholder sig kolde. Det betyder samtidigt at produkterne kan tåle høje temperaturer og kan sættes i ovnen som de øvrige EVA-TRIO produkter.

At materialet har en god evne til at holde på varmen betyder også, at det er ideelt ved servering ved bordet. Man kan hermed holde maden varm i lang tid ved bordet. Serien kan anvendes på alle varmekilder, herunder induktion.

EVA-TRIO støbejern er som tidligere anført usammenligneligt i forbindelse med meget madlavning, men det er samtidigt utroligt holdbart. Ved korrekt brug og vedligeholdelse bliver det blot bedre og flottere med årene, og det kan holde i flere generationer.

Vi sætter 3 stk Grillpander fra Eva Trio på højkant til 3 heldige madgale medlemmer...

Der trækkes lod om vinderne d. 20 december, så er præmien fremme inden juleaften. Vinderne får direkte besked via mail, eller telefon.



Se alle artikler