HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Lambic beer

Skrevet d. 4 November 2004
Lambic Beer er belgisk øl brygget ved spontan gærring, d.v.s. der er ikke tilsat gær. Gæringen starter spontan på grund af de gærceller der findes i ingredienserne (maltbyg og hvede), i luften og i træfadene hvor øllet sættes op. Brygprocessen varer ca. 12 måneder og øllet er klar til at blive tappet på flasker. Denne øl kaldes for ung Lambic, den er meget syrlig og for mange næsten udrikkelig. Øllet modnes derfor på træfade i op til 2 år og man blander ung og gammel Lambic og får på den måde en øl, der kaldes Gueuze. Brygningen af de øvrige frugtøl er lidt anderledes. Man starter brygprocessen op på samme måde som til en ung Lambic. Når gæringsprocessen er godt i gang, efter ca. 14 dage, tilsættes der 20% frugtkød og frugtsaft, det kan f.eks. være kirsebær, fersken, abrikos, ananas, lemon, hindbær, jordbær, solbær, ja – hvor utrolig det end lyder også banan. Øllet gærer færdig i ca. 12 måneder, modnes og tappes på flasker. Serveringstemperatur 10-12° og gerne med en isterning i glasset.

Se alle artikler