HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Timian

Skrevet d. 21 Januar 2005
Timian (Thymus vulgaris) er uundværligt til gule ærter. Derudover er den velegnet til mange kødretter, og til salat, fisk, suppe, omelet m.m. Timianté er godt mod hoste, og timian indgår da også i nogle former for hostesaft. Et par kviste timian i en flaske snaps giver en meget fin dram, der vil være en fortrinlig
ledsager til for eksempel gule ærter, og til smørrebrød med røget fisk. Planten er flerårig, men holder sjældent mere end 3 -4 år . Når den først er etableret, er den meget hårdfør og tørketålende.
Den bliver ikke over 20 cm høj. Den kan anvendes til alle kraftige retter: Vildt, svin, okse, i gryderetter samt kogelager. Der fås yderligere en sort som kaldes citrontimian. Timian kan også købes tørret.


Se alle artikler