HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Maniok

Skrevet d. 10 Februar 2005

Maniok er knolde fra manihot eller kassavabusken og knoldene kan blive op til 50 cm lange. De er rige på stivelse og desuden en mælkesaft der indeholder giftig blåsyre. Giften forsvinder dog ved tørring, kogning og stampning. Maniok må aldrig anvendes rå. Den importeres som amerikansk arrowroot eller som kassavastivelse.

Maniokmel

Fremstilles af knoldene af den tropiske plante maniok, der også kaldes Kassavabusken. Den vokser i Brasilien, Indonesien, Madagaskar og Vestafrika, og er den vigtigste i slægten Manihot, der tilhører vortemælkfamilien. Den findes i mere end 150 arter. Roden er rig på stivelse og anvendes derfor til fremstilling af mel, som er meget anvendt til jævning af supper og saucer.
Maniokmel bruges også til fremstilling af de såkaldte Tapiokagryn, der også er kendt som brasiliansk sago.



Se alle artikler