HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Kjaerstrup chokolade

Skrevet d. 15 April 2002

Små bløde flamingoer beskytter nænsomt den diskrete æske, der indeholder de delikate chokoladestykker. Et lille klistermærke på æsken røber allerede den første hemmelighed ved indholdet: ”Chocolate by hand” -  og ved åbningen af æsken strømmer en behagelig duft af chokolade én i møde og man ved, at dette vil smage godt.

Chokoladen bærer præg af, at der ikke er tale om massefabrikation, samt at der er brugt gode råvarer. Den smagte chokolade var dels nogle små flødeboller og dels nogle fyldte chokoladestykker med pistacie marcipan, cognac marcipan, mokka marcipan, nougat og orange-trøffel.

Normalt er flødeboller nogle, man godt kan spise nogle stykker af, men disse her var så smagfulde, at man efter en enkelt var mæt – på den gode måde. Skallen var af mørk chokolade og godt tyk, mens bunden var dejlig luftig og skummet var let men med stor ”smagsfylde” – hellere én af disse end en bakke af de almindelige fra supermarkedet.


De fyldte chokoladestykker var alle gennemførte og gode. Få var lavet som støbte fyldte chokolader, men de fleste var overtrukne fyldte chokolader. Alle var dog af en yderst god kvalitet og smagte meget godt. Enkelte af de overtrukne stykker var dog ikke helt dækkede i bunden, og enkelte af de støbte chokolade var ikke helt plane i bunden, men så er vi  helt nede i detaljerne, som jo i virkeligheden afslører, at her er tale om håndlavet chokolade.

Pistacie-marcipan var overtrukket med mørk chokolade og med små stykker af pistacienødder i marcipanen. Den var pyntet med en enkelt lille rå pistacienød på toppen. Den havde en god konsistens og smagte meget lækkert.

Mokka-marcipan var overtrukket med mørk chokolade med en lille støbt kaffebønne af hvid chokolade som pynt på toppen. Den smagte (også) godt.

Cognac-marcipan var overtrukket med mørk chokolade og lyse chokoladestriber. Cognac´en i marcipanen var fint afstemt, således at spiritusen ikke ”overdøvede” marcipanen, som den nogle gange kan gøre i andre chokolader.

Nougaten var overtrukket med lys chokolade og mørke chokoladestriber. Den var en anelse neutral i smagen, men stadig meget god og lækker.

Orange-trøffel var en støbt chokolade med en god tyk skal af mørk chokolade. Den smagte delikat af orange.

Generelt var der således tale om meget god chokolade af en høj kvalitet, som Bornholm godt kan være stolt af. Kjaerstrup Chokolade er en lille virksomhed, der ligger i Snogebæk på Bornholm. Den ejes og drives af parret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup, deraf navnet. På trods af den lidt afsides beliggenhed i Danmark har de dog formået at producere og sælge kvalitetschokolade i flere år og dette til både Danmark og udlandet. På deres udmærkede hjemmeside kan man nemlig bestille chokoladen og få den bragt lige til døren.

Læs mere om chokolade generelt på Criollo.dk
Om Kjaerstrup Chokolade på Kjaerstrup.dk



Se alle artikler