HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

La Cocotte

Skrevet d. 7 April 2002

Sen aften, dog stadig lunt udenfor var det i lørdags da en god veninde og jeg meget impulsivt dumpede ind ad døren i hotelrestauranten på Glostrup Park Hotel.

Restauranten hedder La Cocotte, og med et køkken inspireret af det franske køkken, med en lettere italiensk drejning er rammerne sat for store kulinariske smagsoplevelser. Det store nærmest kvadratiske restaurant-lokale var smagfuldt indrettet, den dæmpede belysning indbød nærmest til romantisk hygge, det er dog en anden historie.

Jeg må ærligt indrømme at mine forventninger var små, men allerede efter den lille appetizer som klædte både min ledsagers og min egen menu rigtig godt var mine øjne og smagssanser åbnet og forberedt på en smagsoplevelse jeg sent vil glemme. Godt hjulpet, og godt ledsaget af den venlige, smilende og meget opmærksomme tjener Lasse følte vi os lynhurtigt overladt i trygge hænder.

Til forret fik min ledsager serveret en jomfruhummerbisque med skindstegt sandart og en kryddersalat. Sandarten var perfekt tilberedt, og meget velsmagende. Bisquen var velsmagende dog var smagen en anelse anderledes end forventet, dette er blot en indikation af at man ikke skal forvente, men blot lade sig overraske på La Cocotte. Jeg selv fik til forret en lun tærte med jordskokker og letrøgede brissler, en meget varm og enormt velsmagende forret med ”røgede” brissler hvilket jeg aldrig har smagt før, men som jeg absolut må prøve igen.

Vi drak begge til forretten en Baronnie de Coussergues 1999, Côtes de Thongue fra Frankrig. En let kraftig og meget velsmagende frugtig hvidvin som klædte begge forretter fortrinligt.

Videre til hovedretten hvor min ledsager fik serveret en farseret oksemørbrad på saute af oliven, østershatte & jordskokker, dertil rødvinsglace. Se her var der tale om et stykke kød som var tilberedt efter alle kunstens regler, rødt uden at være for blodigt, og et stykke kød som indeholdt så meget saft og kraft at enhver slagter ville savle af misundelse. Garnituren var komponeret ret godt til denne hovedret som samtidig bevirkede at min ledsager ikke havde plads i maven til dessert.

Min egen hovedret var et stykke unghane stegt med hummer på persillecoulis og hønseglace. Ja igen måtte mit smagsorgan forbløffes, denne kombination har jeg ikke set før, fjerkræ på skaldyr eller omvendt om man vil. Meget velsmagende, og unghanebrystet stadig saftigt og bestemt ikke tørt.

Til hovedretten drak vi begge en Tignanello Antinori 1998 fra Toscana i Italien. En rødvin som står enormt stærkt alene en aften hvor man gerne vil imponere, en eller flere mennesker man holder rigtig meget af, for denne rødvin er i en klasse for sig. Sammen med mad af den karakter som vi fik serveret blev dens kraft dog ophævet en smule, men det er hvad man kan forvente, det var nemlig ikke en ”fedtfattig” middag – og det var bestemt heller ikke hvad vi søgte.

Desserten var jeg altså alene om, og her må jeg sige at forbløffelsen var stor. For det første på grund af anretningen på en aflang tallerken ca. 40-50 cm hvorpå man havde placeret 5 små desserter, og ved siden af på en lille tallerken, en kugle mandarin-is med en twill. Desserterne på den gigantisk aflange tallerken var hvid chokolademarquie m/brombær, lun ananasgratin, hvid chokolademousse m/ mynte, moccafragilite m/ passionsfrugt og kanelbagt rabarbar.
Lad mig bare sige at alle de små desserter var meget velsmagende og dygtigt tilberedt, og efter næsten at have spist op måtte jeg kapitulere. Så drop alle fordomme om at portionerne er små, og man fra de gode restauranter må forlade bordet halvsulten – det var bestemt ikke tilfældet lørdag aften på La Cocotte.

Lidt tørre tal skal der også være plads til...
Jeg selv fik serveret en månedsmenu, 3 retter til kr. 295,-

Min ledsager fik serveret en inspirationsmenu, 2 retter (forret og hovedret) til kr. 245,-

Vi fik begge 1 glas hvidvin a kr. 50 pr. glas, og hver 1 glas rødvin a kr. 65,- pr. glas.

Derudover 2 danskvand, og en kop kaffe til min ledsager a kr. 37,-

Samlet pris for 2 menuer til 2 meget sultne maver, med uforglemmelig mæthedsfornemmelse til følge, samt drikkevarer beløb sig til kr. 861,- og dermed kan det konstateres at La Cocotte befinder sig i den mellemdyre prisklasse, og minsandten om man ikke får valuta for pengene.

Tak for mad...


LA COCOTTE på Glostrup Park Hotel
Hovedvejen 41, 2600 Glostrup
Tlf: 43960038 og på nettet www.parkhotel.dk



Se alle artikler