HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Brug din blender

Skrevet d. 17 April 2002

Hvorfor nu en artikel om en blender? – jo, dels fordi der sikkert som jeg er andre der for nylig har anskaffet sig en blender, dels fordi at der er andre der måske har haft en blender i mange år, men godt kunne bruge lidt fornyet inspiration til at finde den frem og bruge den igen og dels fordi, at der til sidst måske er nogle der overvejer at anskaffe sig en blender, men spørger sig selv, hvad de skal bruge den til. Så her er tre nemme grundopskrifter, som alle skal laves i blenderen.

Smoothies
Noget af det første jeg lavede i blenderen – og som også var en af hovedårsagerne til at jeg købte den – var smoothies. Smoothies er en slags sunde ”frugt-milkshakes”, der smager lækkert.  De kan laves med de fleste frugter, blot man husker at holde de røde frugter for sig og de grønne for sig, da de tilsammen giver en sær brun farve.

Ellers er princippet enkelt – man blender alle ingredienser indtil, at det har samme konsistens som en milkshake og serverer det med det samme, gerne med et sugerør.

Grundopskriften er:
1 dl yoghurt naturel (gerne fedtfattigt)
1 dl appelsinjuice (helst friskpresset)
Cirka 300 g frisk frugt efter egen smag - f.eks. banan, kiwi, ananas, pære, fersken, osv.
3 isterninger
Eventuelt lidt ahornsirup eller flormelis, til at søde med.

Milkshake
En anden blendet drik, som hurtigt blev en klassiker, var milkshake. Igen skal man blot blende alle ingredienser indtil, at det har samme konsistens som en milkshake og serverer det med det samme, også gerne med et sugerør.

Grundopskriften er:
4 dl sødmælk
2 spsk. flormelis
3 spsk. vanille-is
250 g frugt efter egen smag eller vaniliesukker
Eventuelt et par isterninger til at holde den kold med.

Youghurt is
En anden ting, som minder lidt om de foregående, men som blot er helt frosssen er yoghurtis. Man sætter en form, der kan rumme et par liter i fryseren. Så putter man alle ingredienserne i blenderen og blender dem til en tykflydende konsistens. Smag eventuelt til med citronsaft og flormelis. Den flydende is hældes i den frosne form og frysses i 3-4 timer. Isen skal røres igennem et par gange undervejs. Hvis man igen ønsker en blødere konsistens inden servering kan isen sættes i køleskabet en halv time før servering.

Grundopskriften er:
500 g frosne frugter – jordbær, hindbær, brombær, skovbær, osv.
4 1/4 dl yoghurt naturel (gerne fedtfattigt)
3/4 dl piskefløde (eventuelt sødmælk)
175 g flormelis
1 stang vanille (eventuelt vaniliesukker)
Eventuelt citronsaft



Se alle artikler