HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Forårsfornemmelser

Skrevet d. 17 April 2002

Det er blevet tid til at nyde forårets kommen, og der er masser af friske asparges og masser af dejlige rigtig gode udenlandske kartofler. Især de  små franske, det er et helt måltid for sig selv, bare lidt smør og hakket persille eller andre krydderurter.

Desuden er der dansk marsk-lam at finde på markedet, og det er bare noget helt for sig selv, hvis det ikke bliver overdøvet for meget med hvidløg og krydderurter. Så er det bare den sarteste og blideste klassiker.

Vin-udbudet er i øjeblikket præget af at de oversøiske vinlande, kæmper lidt med overproduktion og heraf konkurrerer især på eksportmarkedet, og det kommer os forbrugere til gavn her det næste stykke tid.

Frankrig har også lidt problemer, især det klassiske område Bordeaux, hvor årgang 1999 lige er kommet på markedet, og allerede nu er priserne ved at falde kraftigt, især på klassificerede slotte. Der kan være op til 50% at spare hvis man kikker sig lidt for.

Her er nogle af ugens vinfund til under 50 kr.

Chaneva ”Ciró” 1999, Calabrien, DOC,Italien.
100% Gaglioppo drue, en ikke så kendt drue, men den har en umiddelbar friskhed, dufter lidt a la trøffelolie, med harmonisk frugt og bærsmag. Det er ikke den kraftigste vin, men en vin til at hygge med og til lette kyllinge- og pastaretter.

Fakta 33,95 kr.

Vaqueqras, Domain de la Curniére "Rame Fréres” 2000, Frankrig.
25% Syrah, 75% Grenache. Denne Vaqueqras er i den lette stil, dog kan Syrah-duften ikke fornægte sig, men god frugt og lidt lakrids, og tætte tanniner, men ikke den store længde i eftersmagen. Vinen vil nok være bedre om et års tid. Kræver lidt kraftig mad, eller gode oste.

Fakta 46,95 kr.

Primitivo di Manduria, Cop. Santa Barbara, DOC, 1999, Italien.
God duft af friske skovsvampe og frugtsødme. Vinen kræver mindst en times luft før den rigtigt udvikler sig, men så bliver den også dejlig blød og rund, og en dejlig lang eftersmag, med masser af sødme. Vinen er perfekt til lidt kraftige fløde pastaretter, hvor sødmen rigtigt kan få bugt med fløden.

Føtex 46,95 kr.

Castillo de Moral, Grand Reserva 1993, Valdepeñas, Tempramillo.
Meget lækker chokolade og vanilje duft. Rigtig god harmonisk smag i denne lidt ældre sag. Integreret frugt, bløde og modne taniner. 
Vinen udvikler sig hurtigt i glasset og har nok nået sit højdepunkt nu.
Vinen er er nydelse bare at drikke, men går selvfølgelig også til  ikke for kraftige kødretter med kalv eller lam.

Netto 45 kr.

God fornøjelse og nyd forårssolen...



Se alle artikler