HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Solskinsmenu

Skrevet d. 26 Maj 2002

Drikkevarer
Capischs hjemmelavede limejuice, opskriften kan ikke afsløres, men det kan anbefales at stoppe forbi og prøve et glas, den er fantastisk!

Andre forslag: Corona med lime eller en tør hvidvin, men da Anders er afholdsmand, er dette kun forslag, drikkene hører ikke egentligt til menuen.

Pasta med havkat i orangeflødesauce
600 g fin havkatfilét
1 pakke frisk pasta
1 spsk tidselolie
Pinjekerner
Soltørrede tranebær

Soltørrede ribs (jeg køber dem hos en udenlandsk grønthandler lige først i Blågårdsgade).

5-6 chilifrugter, flest søde og en halvstærk; grønne, orange, lysegrønne og gul (også disse køber jeg i Blågårdsgade, da han altid har mindst 4 forskellige søde at vælge imellem).

Fløde
Cayennepeber
Salt
4 appelsiner
Lakserogn
Frisk Basilikum.

Havkatten klippes eller skæres i passende stykker, og sættes til at simre i olien og saften fra en appelsin på en middelvarm pande. Chilifrugterne skæret i ringe og lægges væk. Lidt vand koges op med cayennepeber og salt og skrues helt ned. Når fisken er mør, hældes fløden og appelsinsafen i vandet under opvarmning, pastaen koges, og den afdryppede pasta samt fiskestykkerne (tag dem op af deres stegevæske, de afgiver meget vand) vendes forsigtigt i saucen. Pastaen anrettes i store tallerkner, pinjekerner, chiliringe, soltørrede frugter og lakserogn strøs over, slut med en dusk basilikum på toppen. Servér!

Grillspyd med rejer og agurk
Kæmperejer
Agurk
Olie
Krydderier
Salat

Rejer og skrællede agurkebåde, hvorfra kernerne er fjernes, gnides med olie og krydderier, hvorefter de grilles på en grillpande. Anrettes ved at stikke spydene i en halv citron eller lime og sættes på et fad med salat, de øvrige rejer og citron eller limebåde. Spises til eller som tapa.

Limekoldskål
Limefrugter efter smag
Vaniliesukker eller frisk vanilie
Kærnemælk
Æg
Rørsukker
Jordbær
Kammerjunkere

Æg, rørsukker og kernemælk røres sammen. Vanilie tilsættes efter smag, og limesaften hældes i under omrøring og tilsmagning. Det er svært at sige hvor meget der skal bruges af hvad, for det hele er et spørgsmål om smag. Bruger man mange æg, får man en tyk koldskål, og bruger man meget sukker får man en sød. Jeg kan godt lide min tyk og syrlig, og ofte serverer jeg den i høje glas med sugerør og pynt i stedet for kammerjunkere. Pyntes med tynde limebåde og en skive jordbær.

Scoreomelet, inspireret af samtale med Anders Lund Madsen

Per person:
2-3 æg
1 tomat
Lidt fløde
Salt & Peber
1 ananasring, skåret i bidder
Revet ost

Slå æggene ud på en pande og pisk dem godt sammen med fløden. Tilsæt salt og peber, det er svært at smage retten til når først den er stægt, men husk ikke at smage og vær meget hygiegnisk, æg kan indeholde salmonella. Sæt panden over let varme, og skær tomaten i skiver (skær blomsten fra, den er aldrig rar!). Steg til overfladen stadig er klar, men bunden er uigennemsigtig. Læg tomaterne i så de er let dækkede af æg. Steg til massen ikke længer er klar. Vend omeletten som var det en pandekage. Steg lidt, og vend igen. Drys med ost, og vend een gang til. Vend omeletten ud på en tallerken så osten er opad, hæld de afvandede ananastern over og pynt med en dusk frisk basilikum, server!

Retten er let, lækker og lige til at score med. Server gerne med godt, ristet brød til.



Se alle artikler