HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Cykelkokken

Skrevet d. 5 August 2002

Af Nick Rasmussen

Nogle vil måske kalde det en lettere tåbelig idé, et køkken på hjul, og ikke bare hjul men på en cykel, nærmere betegnet en gammel ”Long John” budcykel. Andre vil måske mere velovervejet tænke: hmm, et cykelkøkken, spændende... men hvorfor?

Svaret er egentlig ret enkelt. Jeg spurgte Morten om hvorfor, og hvordan han havde fået den skøre idé at bygge et fuldt funktionelt udendørs køkken på sin ”Long John”.


Cykelkokken fortæller

På et tidspunkt da jeg var i Frederiksberg Have med nogle venner en aften, skulle vi grille, og jeg havde bestemt mig for rigtig at kræse om dem. Men vi nåede aldrig så langt med glæderne, da en emsig parkbetjent smed os på porten. Det var bare om at få pakket hurtigt ned, og grillen som var brændvarm op på ladet af min "Long John". Sådan gik det allerførst op for mig at det her med mad på hjul ikke var en helt tosset idé.
Der skulle dog falde en masse tanker på plads inden projektet blev søsat, og ikke mindre end 3 måneders hårdt arbejde med at bygge og klargøre cykelkøkkenet. Således er cykelkøkkenet også ret kostbart, 3 måneders arbejdsløn, plus materialer... 1 stk cykelkøkken, nypris kr. 99.999,- Værs'go og spis. Tanken har dog aldrig været at masseproducere cykelkøkkenet.



Morten tjekker lige om svinet har fået hvad det fortjener, nemlig omhyggelig tilberedning, med bevaring af den gode smag i kødet...

 

Om kokken, kort fortalt
Morten Wulff er uddannet kok, og har arbejdet både i ind- og udland, og besad sidst stillingen som køkkenchef på Krogerup Højskole hvor han også afprøvede idéen med at lave maden i den frie udendørs natur. Dette bragte stor glæde, og mange smagoplevelser til kursisterne på stedet.

Lad os hæve smagen til uanede højder, gerne udendørs
Mortens vision med køkkenet på hjul er at bringe den gode mad ud i de charmerende københavnske gader, ikke at sælge en billig salat til en tilfældigt forbipasserende, næh nej, her taler vi gastronomi på højeste plan, men som noget nyt i gadeplan, eller hvor du ellers måtte ønske det. Morten kan lave mad op til 20 personer, her sættes grænsen for ikke at gå på kompromis med kvaliteten, og kvaliteten den er høj, jeg var nemlig så heldig ved mit besøg hos Cykelkokken at smage, spise, gnaske de lækreste retter i mig – trods varme, og stor tørst var det mig muligt at fortære uanede mængder af det festmåltid som Morten diskede op med.

 

Se her opskrifterne på maden...


Fakta om Cykelkokken
Køkkenet består af...

Fire Gasblus, en vask, en køleboks, en grillovn, en masse skabe, potter og pander, bestik, service.

Cykelkokkens fortid...
Han er uddannet kok, med fortid på bl.a. Søstrene Olsen i Hornbæk, Hotel Savoy i London, Hotel Intercontinental i Genève, og Krogerup Højskole.

Cykelkokken rykker ud...
og kan fanges på tlf. 21 49 30 19

Cykelkokken på nettet...
www.cykelkokken.dk

 

Cykelkokken på vej... til dig?

 

Se alle artikler