HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Er der lunt på Luneborg kro?

Skrevet d. 17 Juni 2005

af Lisse Trads

 

Det sidste sted, vi besøgte, var Staudemarken uden for Birkelse i Vendsyssel.Derfra er der ikke langt til Luneborg Kro, denne dejlige og hyggelige kro i Store Vildmose, så der skulle vi spise frokost den lørdag.

Men ak! Der var konfirmationsmiddag på kroen. Vi spurgte alligevel, om det var muligt at servere frokost for ’bare os to’. Det kunne sagtens lade sig gøre, blot måtte vi sidde i en verandalignende stue i stedet for i krostuen. Ikke det mindste skulle det røre os, så vi gik indenfor. Straks blev vi fulgt til rummet, der var rigtig sommerligt med de lindegrønne duge og stofservietter foldet fint og flot. Stearinlyset blev tændt, og vi forhørte os om retterne. Udvalget var ikke stort denne dag. Det var enten æggekage eller skibberlabskovs. Det sidste passede ikke mig, og så var der kun den ene mulighed: æggekage, men det kan man da også blive mæt af.

 

Vi bestilte en øl til manden og et glas rødvin til fruen. Allerede her skete der noget. Den dygtige tjener bragte vand og skænkede op til os, samtidig med at vinen blev trukket op og hældt rundhåndet i det flotte, elegante rødvinsglas, der var på bordet. Samtidig byttede han sølvbestikket ud med stålkniv og gaffel, for som han sagde: ”Det er ikke, fordi I ikke må spise med det. Men det tåler ikke æggene” Det vidner vel om, at stedet ved, hvad de har med at gøre. Lidt efter kom der nybagte boller med smør, som vi så kunne nyde, mens vi ventede på vores frokost. Efter en passende tid, afstemt efter køkkenet, spurgte tjeneren, om han måtte tage bollerne og skifte dem ud med friskbagt rugbrød, der i parentes bemærket bages på kroen. Rødbeder og den gode dijonsennep kom også frem, og det askebæger, der var brugt til herrens rygevane, blev udskiftet ved samme lejlighed

Og nu var turen kommet til den rygende varme æggekage. Der blev skåret et stykke æggekage til fruen og derefter til herren. Og det var æggekage, siger jeg bare. Selv den mest madvante ville ikke kunne finde det mindste at klage på. Let, velsmagende, varm, med sprød bacon og purløg i passende mængde. Mætte blev vi, men ikke nok med det. Vi fik også en rigtig god smagsoplevelse ud af det.

 

Vi var meget spændte på, hvad regningen lød på, for vi havde slet ikke undersøgt prisniveauet, men ’Skal der være gilde, så lad der være gilde’, så vi bad om regningen. Stor var vores overraskelse. Regningen lød sådan:

2 æggekage 136 kr, 1 øl 28 kr og 1 glas rødvin 39 kr. Alt i alt 203 kr for at få en god frokost et hyggeligt sted med topbetjening og hygge. Se det var i grunden slet ikke så galt!Se alle artikler