HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Hasselnød

Skrevet d. 17 September 2004
Hasselnødden (Corylus avellana) har fået sit navn efter det oldnordiske ord hassel eller hase, der betyder hylster.
Hasselen var en udbredt busk i fyrre- og egetiden, dvs. 7-6000 år for vores tid. Fund fra bopladser vidner om at nødden har spillet en stor rolle som næringsmiddel, og der er fundet redskaber lavet af træets ved i mange udgravninger. Hasselen er altså egentlig en busk, men den kan vokse sig over 9 meter høj. Den vokser vildt i store dele af Europa og helt op til 63. nordlige breddegrad. De vilde sorter er i reglen mindre i frugten, mens de dyrkede sorter, som f.eks. Filbert og Lambert giver store nødder. Hasselnøden vokser stadig vildt, men dyrkes i mange haver herhjemme. Den høstes når rugen er moden, og gode nøddeår og høstår følges ad. Hasselnødder skal opbevares tørt og uden haser, F.eks. i en pose under hanebjælken eller i fugtigt sand, så bevarer de deres friske smag længere. Men det er vigtigt, at det er et absolut musefrit sted.


Se alle artikler