HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Tyskland er også til at spise

Skrevet d. 27 September 2004

Rigtigt er det da, at tysk gastronomi for en dels vedkommende handler om Bratwurst, Currywurst og Bockwurst samt den traditionelle Eisbein mit Sauerkraut, men der er så sandelig masser af gastronomiske fristelser at lade sig lokke af, hvis man kigger sig lidt for.

Tør vi bare nævne de 5.000 forskellige brød, Tyskland er så rig på, herlige fiskeretter, muslinger, sommersæsonens friske asparges, herlige vine, spændende frugtsnapse og masser af herligt skummende fadøl fra de mange hundrede lokale bryggerier. På 5-stjernede restauranter og rustikke kroer oplever man for alvor, at Tyskland også er til at spise, og at hver landsdel har sine helt egne spændende retter at byde på. Og endelig er tysk vin jo et helt kapitel for sig. Nogle rynker på næsen af den tyske vin og andre mener det er kult, men der produceres faktisk en del vine af høj kvalitet i Tyskland. Vil du vide mere om disse kan jeg anbefale at man kigger forbi www.tyskvin.dk.

I Tyskland findes det hele - blot billigere end i Danmark

De store indkøbsvarehuse i Tyskland er kendt verden over for deres enorme udbud af varer og særdeles fordelsagtige priser. Men også uden for de store varehuse, langs storbyernes mondæne handelsstrøg, i sidegadernes brogede og farverige udbud af små og endnu mindre butikker og på de mange lokale markeder, kan man som dansk turist i Tyskland gøre endog meget gode køb.
Nok er internationaliseringen af udbudet af varer for længst slået igennem, så det ikke er så nemt som tidligere at gøre køb, der misundes på den gode måde, når man igen er vel hjemme. Men fortsat er det blandt det store udbud af varer i Tyskland muligt at finde ting – og gøre kup – som det ikke ville lykkes på nok så intens en strøgtur gennem f.eks. København.
Tyskland er internationalt kendt som et ægte shopping eldorado, hvilket danskere i hundrede tusindevis på bedste måde har erfaret gennem årene. Og som danskerne givet også i mange år fremover vil erfare.



Se alle artikler