HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt

Skrevet d. 12 November 2004
Constellation overtager Robert Mondavi Corp.

Constellation Brands og Robert Mondavi Corporation har underskrevet en aftale, der betyder at Constellation overtager hele Robert Mondavi gruppen. Der bliver således ikke tale om frasalg af dele af virksomheden, som ellers var meningen, derimod forbliver hele porteføljen intakt. Personen Robert Mondavi har lovet at være "ambassadør" for virksomheden og arbejde ud fra sit kontor på vingården i Napa.

Værdien af handlen er omkring 1,6 mia. $ eller små 10 mia. danske kroner og den skal være afsluttet i starten af 2005. Ved købet udbygger Constellation Brands sin position som verdens største vinfirma og bliver nu også ejer af nogle af verdens mest kendte vingårde som Robert Mondavi Winery og Opus One. Opus One er dog kun delvist ejet, idet Baronesse Philippine de Rothschild ejer 50%. Hun har dog ingen kommentar til handlen.

Rothschild køber Chalone

Chalone Wine Group i USA har accepteret et købsbud fra den franske Rothschild-familie. Domaine Barons de Rothschild overtager de 51% af Chalone, som de ikke allerede er i besiddelse af. Det åbner samtidig op for et joint venture mellem verdens største vinfirma Constellation Brands og Huneeus familien fra Chile.

Gruppen vil udvikle en vingård i Napa Valley, der ska producere top terroir-baserede vine.

Den franske landsholdsspiller Cissé køber vingård

De fleste fodboldspillere venter med at investere deres penge, når de er færdige med deres karriere. Men angriberen fra Liverpool, den franske landsholdsspiller Djibril Cisse, er allerede gået ind i forretningsverdenen ved at købe sin egen vinmark. Han har investeret i en vingård i Bordeaux sammen med en ven. Cissé drikker ikke selv men har altså fundet det interessant at købe en vingård sammen med målmanden fra Bordeaux, Ulrich Rame.

Chile's vineksport fortsætter med at stige eksplosivt

Den chilenske vineksport fortsætter sin eksplosive vækst på alle markeder. I året fra oktober 2003 til september 2004 er eksporten steget med 26,1% i værdi og 22,9% i volumen. Stigningen kommer fra de fleste markeder, men især i Asien er der kraftig vækst og også Europa følger godt med. I USA har eksport-stigningen dog kun været på 15,1% i værdi og 11,8% i volumen.



Se alle artikler