HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 49

Skrevet d. 5 December 2004
Sidste uges vindere var alle fra Frankrig, nærmere betegnet Languedoc og Rhône. Og også i denne uge kommer de bedste julevine herfra - dog har der sneget sig en enkelt chilener ind.

Den bedste af ugens vine er Château des Estanilles Cuvée Prestige 2001 fra Faugères i Languedoc. Det er en mellemfyldig vin med moden frugt og en let krydret smag. Her er godt ved varme og sol men det er flot pakket ind i bløde tanniner og en rank struktur. Den scorer 90/100 pts. og til prisen på kr. 94,00 er den et superkøb til julemaden. Den fås hos Les Cépages.

Mens Estanilles er relativ kraftig, er de 3 næste vine mere bløde i stilen, så er du mere til runde og bløde vine, bør du vælge en af disse i stedet. De scorer alle 89/100 pts., så kvalitetsmæssigt er de jævnbyrdige. Det er således mere smag, stil og pengepung, der bør gøre udslaget.

Domaine des Vins de Viennes er drevet af 3 supervinmagere fra det nordlige Rhône, Cuilleron, Gaillard og Villard. Her er de gået sammen i det "glemte" område Seyssuels og producerer glimrende vine. Côtes du Rhône 2003 har lækker, lækker blød frugt og en flot rank struktur. Smagen er meget flot - blød og lidt feminin. Den scorer 89/100 pts. og koster 1 kr. pr. point - 89,00 kr. hos landets Vignoble-forhandlere.

Domaine Le Couroulu Vacqueyras 2000 er mellemfyldig med flot, lidt kølig frugt og en yderst flot harmoni med lækre bløde tanniner. Vinens smag er rund, fyldt med frugt og slutter langt og blødt. Meget flot sag. Den scorer 89/100 pts. og til prisen på kr. 79,00 er den et kanonkøb! Den fås hos Les Cépages.

Den sidste er fra Chile, men druen kommer fra Rhône, nemlig Syrah. Det er Carmen Syrah Reserve 2002. Den er mellemfyldig med flot moden frugt, fløjlsbløde tanniner og en meget dejlig og veludviklet smag. Vinen er varm, moden og uden for mange kanter. Afslutningen er blød, vedvarende og bare dejlig! Den scorer 89/100 pts. og prisen er kr. 118,00. Find en forhandler på www.wine.dk.

Konklusion
Fransk vin er i krise! Det er et faktum, men det betyder ikke, at der ikke laves fremragende vin i landet. Og det viser testen af julevinene. 13 af de indsendte 38 vine var fra Frankrig. Ingen fra Bordeaux, men det er heller ikke den bedste vin til dansk julemad. Derimod mange fra varmere områder i Languedoc og Rhône. Og de dur! I testen er 7 vine valgt ud som perfekte til julemaden. 3 er fra Languedoc, 3 fra Rhône og så en enkelt fra Chile. Hvor skal din julevin være fra i år?



Se alle artikler