HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 49

Skrevet d. 8 December 2003

I denne og næste uge handler det om vin til julemaden. Jeg har bedt vinhandlerne om deres bud på vinen til den traditionelle danske julemiddag med and, flæskesteg, brunede kartofler, rødkål m.m. Ikke nogen nem kombination!

Den første del af testen omhandler julevine til under 80 kr. Nogle af de indsendte vine har tidligere været smagt i VinTesten. Men det er denne uges resultat, der tæller. I øvrigt var kun én af de indsendte vine fra Frankrig og 5 ud af 9 vine fra Argentina og Chile. Sådan havde det nok ikke set ud for 5-10 år siden.

I lighed med sidste år, har jeg valgt at kåre Årets Julevin 2003. Men da to vine i år gør krav på titlen og da de er af samme type og oprindelse, har jeg valgt at lade begge vine være Årets Julevin 2003. De to vine er begge fra Argentina og fremstillet på Malbec-druen - Argentina's "nationaldrue". Og de scorer begge 87/100 pts. og koster næsten det samme. Så de må altså deles om titlen.

Den første er Candela Malbec Reserve 2002. Det er en flot fyldig vin med en dejlig og voldsom frugt og en lækker fløjlsblød tannin, der godt kan hamle op med den fede danske julespise. Prisen er kr. 69,00 og den forhandles af Østjysk Vinforsyning/Vignoble.

Den anden er Elsa Malbec 2000. Den har tidligere været omtalt i VinTesten, hvor den i øvrigt også fik 87/100 pts. Vinen har lækker frugt og er utrolig harmonisk og blød med bid i afslutningen. Prisen er kr. 69,75 og den forhandles af H.J. Hansen Vinhandel.

Står den på traditionel dansk julemad, så er begge Malbec-vine et rigtigt godt køb i prisklassen op til 80 kr. Man får meget vin for pengene og man vil kunne smage både maden og vinen!

I næste uge er det så julevinene til over 80 kr., der skal testes.

Crianza 1999
Palacio de La Vega
Navarra  Spanien
Rødvin - Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Dato Score Stjerner Pris Modenhed
04-Dec-2003 83 4 stjerner 49,95 2003 - 2004
Dyb rød farve. Intens duft af modne solbær, lidt tobak og vanille. Mellemfyldig vin med megen frugtsmag, men også lidt fyldige og bløde smagsnuancer. Behagelig, blød men meget kort smag.
Vinen kan godt klare den danske julemad.

 Barbera d'Asti 2001
La Torre di Castelrocchero
 Italien Piemonte
Rødvin - Barbera
Dato Score Stjerner Pris Modenhed
04-Dec-2003 81 2 stjerner 69,95 v/12 2003 - 2004

Klar rødviolet farve. Ikke så intens i næsen. Her fornemmes syrlige bær, lidt krydderi. Frisk og let vin. Smagen er let syrlig af frugt og en rigtig mundrenser. Her er bestemt ikke noget fad! Eftersmagen er også syrlig - en vanskelig vin, der kræver mad!
Vinen kan godt klare den danske julemad.

Se alle vinanmeldelserne på www.vinforum.dk


 

 



Se alle artikler