HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 51

Skrevet d. 22 December 2003

Der er i alt 18 mousserende vine med i VinTesten. 6 er fra Champagne og de resterende er fra hele 6 forskellige nationer, så udbuddet af mousserende vin er efterhånden stort og alsidigt. Men mousserende vin er også en smule dyrere end stille vin. Og skal det være Champagne, så ryger prisen op. Til gengæld er der altså generelt også kvalitetsforskel mellem anden mousserende vin og champagne. Champagne er stadig foran, når det gælder elegance, kompleksitet og renhed.

Men det er muligt at gøre gode køb alligevel. Blandt "ikke-champagnerne" lyser en Cremant de Bourgogne op. Det er Cremant de Bourgogne Brut Prestige fra Albert Sounit. Den smager og fylder som en champagne og er god til både aperitif og mad. Den scorer 88/100 pts. og til prisen på kr. 99,00 er det et enestående godt køb hos Østjysk Vinforsyning/Vignoble.

Testens bedste vin er Louis Roederer Champagne Brut Premier. Det er en stor, flot klassisk Champagne. Dejlig mousse, flot fylde og lang eftersmag. Den scorer 91/100 pts. og prisen er kr. 269,00 hos Østjysk Vinforsyning/Vignoble. Men spild ikke denne vin på kransekage nytårsaften!

 Brut Premier NA
Louis Roederer
 Frankrig Champagne
Champagne - Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Dato Score Stjerner Pris Modenhed
18-Dec-2003 91 4 stjerner 269,00 2003 - 2005
Lys farve. Mange små bobler. Intens duft af rugbrød, æble, citrus samt lidt florale toner. Flot mellemfyldig vin. Den har en utrolig flot harmoni mellem frugt, tørhed og syre. Lidt stille i starten, men så eksploderer den! Meget blød, afrundet og flot champagne med en lang smag.
Vinen er perfekt som madvin - både fisk, skaldyr og hovedretter.

Testens bedste Champagnekøb er Drappier Champagne Brut Carte d'Or. Det er en harmonisk og god allround champagne, der til prisen er helt suveræn. Den scorer 88/100 og prisen er kr. 129,95 v/12 fl. hos Philipson Wine.

 Brut Carte d'Or NA
Drappier
 Frankrig Champagne
Champagne - Pinot Noir, Chardonnay
Dato Score Stjerner Pris Modenhed
18-Dec-2003 88 5 stjerner 129,95 v/12 Nu
Lys farve. Mange små bobler. Intens duft af citrus, pære og lidt ananas. Let fyldig og frugtig champagne. Vinen er tør med god frugt og en dejlig syre, der gør vinen meget harmonisk. En god allround champagne og så er prisen yderst fordelagtig for ægte champagne - faktisk er det lidt af et fund!
Vinen passer fint til skaldyr.



Se alle artikler