HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Overfølsomhed over for tilsætningsstoffer

Skrevet d. 21 Januar 2005

Og i en tidligere dansk undersøgelse fandt man, at kun 1-2 procent af børn i skolealderen var overfølsomme over for bestemte farvestoffer, konserveringsstoffer og aromastoffer.

Det kan man læse om i den nye pjece "Overfølsomhed og tilsætningsstoffer i mad", som Fødevarestyrelsen har udgivet i samarbejde med Danmarks Fødevareforskning, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet. 

Det er svært at undersøge overfølsomhed over for tilsætningsstoffer, fordi der findes så mange forskellige stoffer og kun få, der reagerer på det enkelte stof. Men pjecen omtaler de stoffer, hvor der er rimelig videnskabelig sikkerhed for, at man kan være overfølsom. Det gælder fx 10 forskellige farvestoffer og tre grupper af konserveringsstoffer.

"Vi udgiver pjecen for at give forbrugeren adgang til velfunderet viden om overfølsomhed og tilsætningsstoffer. Pjecen er blandt andet tænkt som en hjælp til dem, der har en konkret mistanke om, at de er overfølsomme. I pjecen kan de læse om, hvilke tilsætningsstoffer, man ved, kan give overfølsomhedssymptomer, og der er information om symptomer, og om hvad tilsætningsstofferne hedder på varedeklarationen," siger seniorforsker Charlotte Madsen, Danmarks Fødevareforskning.

Pjecen "Overfølsomhed og tilsætningsstoffer i mad" er gratis og kan bestilles via hjemmesiden www.foedevareallergi.dk. Den kan desuden bestilles hos Fødevarestyrelsen, tlf. 33 95 60 00 mellem kl. 9 og 12, hos Sundhedsstyrelsens Publikationer, tlf. 70 26 26 36 eller hos Astma-Allergi Forbundet, tlf. 43 43 59 11.

Samarbejdet mellem Fødevarestyrelsen, Danmarks Fødevareforskning, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet har resulteret i otte pjecer om forskellige former for overfølsomhed over for fødevarer samt hjemmesiden www.foedevareallergi.dk.



Se alle artikler