HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens Vinnyt uge 8

Skrevet d. 28 Februar 2005
Ilt spiller ingen større rolle i modning af vin

En australsk undersøgelse viser, at ilt ikke spiller nogen stor rolle i modning af vin på flaske. Det er Southcorp's forsknings- og udviklingsafdeling, der siden 1997 har lavet forsøg sammen med det australske vininstitut. Testen er foretaget med forskellige lukkemetoder og med forskelligt indhold af ilt i flaskerne.

Undersøgelsen viser, at modningsprocessen bliver accellereret med små mængder ilt, der kommer ind til vinen, typisk gennem en korkprop. Men rødvin fortsætter med at modne anaerobt, selvom der ingen ilt er.

Australierne konkluderer derfor, at ilt ikke er nødvendig for en vins udvikling og at en tæt lukning derfor er at foretrække. Det betyder på dansk, at dyre kvalitetsvine, der skal lagre og udvikle sig over tid, bør forsynes med skruelåg i stedet for kork-propper! En holdning VinForum støtter fuldt ud.

Magrez interesseret i et Bordeaux 1. Cru slot

Bernard Magrez, der netop har solgt sit spiritusfirma William Pitters, er interesseret i at købe et Bordeaux 1. Cru slot. Magrez er allerede en stor besidder i Bordeaux og ejer blandt andet det kendte Graves Cru Classé Château Pape-Clément og to andre Grand Cru slotte – Fombrauge i St. Emilion og La Tour Carnet i Médoc. Fombrauge blev i sin tid overtaget fra danske aktionærer.

Til Decanter.com siger Magrez: "Jeg går efter de fem 1. Cru slotte. Jeg har midlerne og jeg er klar. Men om nogen er interesseret i at sælge er en anden historie."

Sydafrika snart større producent end Tyskland, Portugal og Chile

I 2008 vil Sydafrika producere mere vin end Tyskland, Portugal og Chile. Den sydafrikanske produktion vil stige 35% frem mod 2008, mens verdens produktionen kun vil stige 6,4%. Det skriver det engelske analysefirma, International Wine & Spirits Recordi i en undersøgelse. Undersøgelsen viser også, at overskuddet af vin vil være på niveauet fra år 2000. I 2008 vil overskudsvinen udgører 11,3% af verdensproduktionen.

Forbruget af vin er forudset til at stige med 6,3% indtil 2008 - altså en smule mindre end produktionen. Værdien af vinen, der drikkes, stiger mere end mængden - forbrugere drikker således dyrere og forhåbentlig bedre vin.

Romanée-Conti fremstiller 2. vin

Domaine de la Romanée-Conti har fremstillet en sjældendhed for første gang i tre år. Det drejer sig om en slags 2. vin - en premier cru fra grand cru vinmarker. Der er tale om Cuvée Duvault-Blochet 2002 fra deklassificerede druer - altså druer der ikke er gode nok til at komme i grand cru'erne. Dog er vinen tilsat lidt "rigtig" Richebourg. Vinen bærer et kommunenavn, Vosne-Romanée Premier Cru.

Der produceres 20.000 flasker og prisen for denne "hverdags-DRC" bliver ca. 700 kr.



Se alle artikler