HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Kokke og andre i fødevarebranchen skal vide mere om fødevareallergi

Skrevet d. 14 April 2005

Et nyt net-baseret undervisningsprogram med kokken Kille Enna som vejleder skal hjælpe dem på vej.

Mennesker med fødevareallergi har ofte problemer med at spise på restaurant og med at købe varer hos fx bagere og delikatesseforretninger. Det skyldes, at personalet simpelthen ikke ved nok om fødevareallergi og derfor ikke kan besvare de spørgsmål om maden, kunder eller gæster har behov for at få svar på, før de kan spise varen.

For at give disse faggrupper mere viden om fødevareallergi, lancerer Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Astma-Allergi Forbundet og Danmarks Fødevareforskning nu et net-baseret undervisningsprogram på hjemmesiden: www.foedevareallergi.dk. Programmet  henvender sig til elever på de tekniske skoler og medarbejdere i fødevarebranchen.

"Det er vigtigt, at personalet i fødevarebranchen er rustet til at informere mennesker med fødevareallergi, så de trygt kan spise ude på restaurant eller få svar på deres spørgsmål i butikkerne. Jeg er glad for det nye initiativ, fordi det kan hjælpe medarbejdere i branchen til en større viden om fødevareallergi," siger familie- og forbrugerminister Lars Barfoed.

I undervisningsprogrammet fortæller en række mennesker med fødevareallergi om, hvordan det er at leve med sygdommen. Ved at høre historierne og gennemgå forskellige former for opgaver lærer de kommende bagere, delikatesseslagtere, kokke og tjenere om fødevareallergi, varedeklarationer o.l. Undervejs får de ris, ros og opmuntring fra kokken Kille Enna.

Undervisningsprogrammet er det første målrettede materiale om fødevareallergi til eleverne på de tekniske skoler.

"Vi har ikke afsat så mange timer til undervisningen i fødevareallergi. Derfor er det vigtigt, at materialet er så målrettet vores elever som muligt. På den måde får de hurtigt og præcist den viden, de har brug for", siger Erling Johansen, der underviser kommende kokke og catere på Hotel- og Restaurantskolen i København og har været med i udviklingen af undervisningsprogrammet.
 
Undervisningsprogrammet kan også anvendes af færdiguddannede i fødevarebranchen og andre, der gerne vil vide mere om, hvad man skal tænke på, når man skal købe og tilberede mad til mennesker med fødevareallergi.



Se alle artikler