HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Kan frostvarer være kvalitet?

Skrevet d. 1 December 2003

Stadig mere kød bliver gaspakket eller pakket i beskyttet atmosfære, som der også ofte står på pakkerne. Dette betyder at kødet i stedet for at blive pakket i normal luft i stedet bliver bliver pakket i CO2, hvilket betyder at bakterievæksten holdes betydeligt nede og kødet kan holde sig i fx 10 dage.

Grunden til at mere og mere kød bliver gaspakket er at det er nemmere for butikkerne. Med en længere holdbarhed kan man minimere mængden man bliver nødt til at kassere fordi den ikke kan blive solgt, og fordi det gør det nemmere at transportere det færdigpakkede kød rundt uden for voldsom bakterievækst.

Den negative side er, at der bliver solgt stadig mere gammelt kød. Uden for mange bakterier, men gammelt. Dette betyder bl.a. at kødet udskiller mere "vand" når man steger det. Formentlig fordi cellestrukturerne går i opløsning. Ligeledes må man formode, at der også forsvinder smagsstoffer fra produktet i den lange opbevaringstid.

Ideen bag gaspakket kød er den samme som har båret de fleste andre kvalitetsforringelser af fødevarer. Det skal være nemmere for producenterne og butikkerne - til gengæld får forbrugerne et dårligere produkt.



Se alle artikler