HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 42

Skrevet d. 18 Oktober 2004

Denne uge byder på 7 vine, blandet med 2 hvide og 5 røde. Det er vine i prislejet fra 40 til 120 kr. og de er alle kendetegnet ved at være rigtigt gode køb. To af dem opnåede 5 stjerner og resten fik 4 stjerner og to af disse var endda meget tæt på de 5 stjerner. Så der er tale om gode køb over hele linien, som jeg klart kan anbefale, omend vinene er meget forskellige.

Den bedste vin i ugens test er fra Provence. Det er kun den anden vin herfra, der er med i VinTesten, så det er en sjælden gæst. I bred almindelighed er Provence nok mest kendt for deres rosé-vine, som ofte smager bedst på ferien i Sydfrankrig end når man kommer hjem med flaskerne og drikker dem i Danmark. Men Provence kan også producere rødvin og mange steder endda rigtig gode vine. F.eks. den økologisk dyrket Château Testavin 2002 fra Domaine Thouar. Den er fyldig med god frugt og flotte bløde tanniner, der dog stadig bider lidt. Smagen er koncentreret med fyldig frugt, intens og med mange flotte nuancer. En god "powervin". Den scorer 89/100 pts. og til prisen på kr. 120,00 v/12 fl. er det 4 meget store stjerner værd. Den importeres og forhandles af Kældervin.

På trods af, at fransk vin er på tilbagetog over det meste af verden, kan de stadig producere god vin til fornuftige priser - og vin som den moderne forbruger værdsætter. En sådan "Chile-killer" er Cuvée des Amandiers 2003 fra Languedoc. Den er mellemfyldig med lidt kølig frugt og en meget blød og rund struktur. Vinen er gennemført behagelig og meget ligefrem uden det bliver for poleret. Den scorer 86/100 pts. og til prisen på kun kr. 42,00 er det et superkøb. Find en forhandler på www.wine.dk.

Den anden vin med 5 stjerner er så fra Chile! Der er tale om Errazuriz Syrah Cabernet Sauvignon 2002. Den er udnævnt til "årets jagtvin" af forhandleren! Den er mellemfyldig med megen frugt i smagen men også stor blødhed og lidt krydderi. Den har en fin balance mellem cabernets tunge frugt og syrah's krydderi. Smagen er lang, god og bare smadder behagelig! Den scorer 87/100 pts. og til prisen på kr. 64,75 er det 5 stjerner værd. Den forhandles af H.J. Hansen Vin.



Se alle artikler