HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Vind et gavekort til Jensens Bøfhus

Skrevet d. 18 Oktober 2004
Hvorfor ikke”, tænkte Palle Skov Jensen, da han i 1984 blev tilbudt at købe en restaurant af nogle bekendte. Det lød som et spændende projekt, og faktisk gik han og savnede noget at kaste sig over efter at være stoppet som købmand.

Restauranten lå midt i Århus, hed Espana, og klingede mere af paella og gazpacho end af gode danske grill-bøffer og grøn salat. Indretningen var enkel, inspireret af traditionelle spanske turiststeder, og køkkenet bygget op omkring en stor grill.


Bøf og Whiskysauce

Oprindeligt var det to murermestre, der var kommet på at indrette de tidligere lagerlokaler i Rosenkrantzgade med varme, charme og god grillstemning.

I dag har Palle Skov Jensen 29 restauranter, og hvad der startede som et tilfældigt projekt, er i dag en stor virksomhed i positiv udvikling.

Ideen var fin, især i en tid hvor strøm-linede burger- og grillbarer skød op som paddehatte overalt i Danmark. Alligevel foretog den nye restaurantejer hurtigt et par grundlæggende ændringer.

Bøf Espana
Først ændrede Palle Skov Jensen restaurantens navn til Bøf Espana for at understrege, at det var bøffer, der blev serveret på stedet - og ikke spanske egnsretter. 

Dernæst begyndte han at købe sit kød færdig udskåret. Det gav mindre spild, bedre økonomi og attraktive priser for gæsterne.

Og i mellemtiden blev den berømte whiskysauce lanceret. Den er i dag så populær, at Jensen’s Bøfhus kan kalde sig landets største importør af whisky.



Se alle artikler