HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Tapas - kender du det?

Skrevet d. 19 Marts 2004

Og nemmere kan det ikke være, når man vil forkæle sig selv og sine gæster!
Defco introducerer i øjeblikket et nyt koncept med marinerede forretter under navnet ”En specialitet fra Defco”– tyndtskåret kød i tre varianter. Det marinerede kød bliver leveret med olivenolie/marinade og er klar til servering – enten som en enkelt forret eller som et inspirerende tapas-måltid.

Den ene variant, Carpaccio, er allerede blevet en kærkommen spise for mange madglade danskere. Men de to nye specialiteter med inspiration fra middelhavsområdet vil uden tvivl også falde i den nordiske smag – Cesina med sin pikante smag og Lomo marinado med den letrøgede og lette hvidløgssmag.

Kødet bliver marineret i olivenolie og forskellige krydderier på fabrikken i Danmark, så det bliver mørt og får hver sin karakteristiske smag. Ved servering skal den medfølgende olivenolie/marinade blot hældes over kødet, og det er klar til servering.
Hver forret passer til to personer, eller man kan vælge at servere flere varianter som et tapas-måltid – det kan nemlig være svært at vælge blot én af de lækre retter.

Tapas er et nemt måltid på den spændende og sunde måde.

På den kvadratiske emballagen er der et serveringsforslag, men kun fantasien sætter grænser for tilbehøret. Prøv f.eks. at servere følgende tapas:

Tapas til 4-6 personer:

Carpaccio
Defco Carpaccio (marineret okseinderlår med olivenolie)
grillet squash i tern
bladselleri i stave
bredbladet persille

Cesina
Defco Cesina (letrøget, chilimarineret okseinderlår med marinade af hvidløg og oregano)
grillet aubergine i tern
asparges
rødløg

Lomo marinado
Defco Lomo marinado (letrøget, hvidløgsmarineret svinefilet med hvidløgsolie)
grillet ananas i tern
cherrytomat
frisk timian

Hæld den medfølgende olivenolie/marinade over kødet, og anret de tre tapas-retter på spyd. Server evt. med oliven, saltristede mandler og frisk brød.

Det tager 10 minutter at anrette, og så ligner det en million.

Faktaboks:
Carpaccio: Marineret okseinderlår, leveres med jomfruolivenolie.
Cesina: Letrøget og chilimarineret okseinderlår, leveres med marinade af hvidløg og oregano.
Lomo marinado: Letrøget, hvidløgsmarineret svinefilet, leveres med hvidløgsolie.

Faktaboks:
Tapas-begrebet kommer egentligt fra Andalusien. Her var ejeren af en bar så træt af de generende fluer, der var ivrige efter at smage på gæsternes vin, at han fik den idé at lægge ”låg” på vinglassene. Låget var oprindeligt et stykke brød, men efterhånden udviklede idéen sig til, at ”låget” blev forsynet med skinke, pølse eller ost. Tapas-begrebet udviklede sig til en hel kultur i Spanien, og i dag bliver de spændende tapas-retter serveret overalt i Europa og USA.
Pølseskiverne har fået vokseværk, og i dag dækker begrebet også over små lækre retter – enten traditionelle spanske eller frit efter kokkens fantasi.



Se alle artikler