HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Hvad spiste man i 50´erne? (1)

Skrevet d. 16 April 2004

Af Camilla Plum

De fleste spiste mad der i lige linje nedstammede fra det solide bondekøkken. Gamle travere som nok også er på programmet i dag, men i helt andre forklædninger. Sammenkogte retter som bankekød, gullasch og labskovs. Stegeretter som medister, frikadeller, hakkebøffer, krebinetter, wienersnitsel og panerede svinekoteletter, og så enorme mængder sauce, bjerge af kartofler og masser af kål og gulerødder.

Ingen salsaer, ingen tzatiki. Hvidløg var slet ikke en mulighed, undtagen hos de virkelig fremsynede der smurte deres saltskål med en overskåret fed. Der var ingen tomater og slet ingen grøn salat uden for sæsonen. Agurker var en ting at længes efter til de endelig kom først på sommeren. Det var før kylling blev til fjerkræs, og stegt kyllingesteg hørte søndagene til - i sæsonen.

Pasta var der ingen der viste hvad var. Hos købmanden førte man makaroni, der blev brugt til de spritnye makaronigratiner, og i rejesalaten. Tomatsauce spiste man kun til fiskefrikadellerne.

Avocado, kiwi, auberginer og courgetter havde vi endnu til gode.

Det var tiden hvor det grønne drys var garant for vitaminer­ne. Persille og purløg var det man brugte, og dild i sommersæsonen.

Andre krydderurter var det kun helsekostfanatikere og barfodsgængere der havde hørt om.

Krydderierne begrænsede sig til karry til kødbollerne, silden og karrysalaten, paprika hvis man var avanceret, sort peber og timian til frikadellerne og de gule ærter.

Fortsættes på mandag...



Se alle artikler