HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

En delikat smagsoplevelse

Skrevet d. 30 April 2004

af Line Christensen

Det, der gør ”Delikat” så interessant, er deres menusammensætning, som er helt unik og ikke kan findes noget andet sted i byen, samt den enkelte sandwich’s komposition af delikate ingredienser, som er nyskabende og anderledes. Det er ikke her, du skal gå hen, hvis du er til den klassiske sandwich med skinke og ost. ”Delikat” er stedet for de nysgerrige sandwich-elskere, som tør smage nogle sandwiches, der overskrider de gængse sandwich-normer. ”Delikat”s inspirationskilder spænder vidt – fra Skandinavien til Australien. Her findes sandwiches med flere forskellige nationaliteter, end der kan findes en onsdag aften på Studenterhuset. Der er noget for enhver smag – for vegetarer ligeså vel som for tilhængere af en god omgang kængurukød.

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg er en hyppig gæst på ”Delikat”, så jeg har stiftet bekendtskab med en del af deres sandwiches. Denne gang valgte vi dog at smage to, som jeg ikke før har sat tænderne i, nemlig den græske og den italienske. Den italienske består af amourettebrød (lavet af durummel og malt), lufttørret skinke, skorritso salami, italiensk ost, syltet vildagurk, tomater og salat. I den græske, der er lavet af græsk olivenbrød, er der tzatziki, græsk frikadelle, græsk salat, fetaost og oliven (hvis ønskes). Den italienske får klart plus for det sprøde brød, salamien og vildagurken, men ellers forekom den mig en anelse traditionnel, men bestemt velsmagende. Den græske var min personlige favorit, idet fetaosten og tzatzikien sammen med den veltillavede græske frikadelle gav en lækker smag, hvis man ikke er bange for lidt hvidløgsånde. Der skal yderligere gives et plus for, at de mange sandwiches er lavet af forskellige slags brød, så der er rig mulighed for både at smage tortilla, amourette-brød, fransk baguette og mange andre. Priserne er favourable: fra 15 til 35 kr. Det skal også fremhæves, at der hverken er sparet på kvalitet eller kvantitet. Der er 4 store græske frikadeller i en sandwich, så man får bestemt noget for pengene. Samtidig laves sandwichene med største omhyggelighed, så man fornemmer, at der ligger noget sjæl og personlighed bagved.

”Delikat” er efter min mening en 5-stjernet sandwichbar, og min begejstring for dette sted vil ingen ende tage. De 5 stjerner er hovedsageligt givet for alsidighed, nyskabelse, delikat smagsoplevelse, gode priser og god service!

Faktaboks

Delikat

Boulevarden 6, 9000 Aalborg

www.delikat.dk

Tlf. 98 13 14 15

Åbningstider:

Mandag-fredag: kl. 10-19

Lørdag: kl. 11-15



Se alle artikler