HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt - uge 44

Skrevet d. 29 Oktober 2004
John Cleese som vinguide

Det tidligere medlem af Monty Python, John Cleese, får nu sit eget tv-program om vin. Programmet kaldes "John Cleese's Wine for the Confused" og sendes på Food Network. Programmet skal forsøge at gøre vinudtryk og vinsmagning nemmere for folk. Det foregår ved at John Cleese smager vin sammen med en Sommelier (vintjener) og John Cleese spørger hvad det er for nogle mærkelige dufte og smage, der kommer fra vinen. Og sommelieren skal så forsøge at svare på det og John Cleese (og publikum) lære af det.

Det skal sikkert nok være underholdende og sjovt...

Philipson Wine meldt til politiet for spam

Forbrugerombudsmanden har anmeldt Philipson Wine til politiet for udsendelse af spam. Anmeldelsen kommer efter at Forbrugerombudsmanden har modtaget mere end 60 klager fra personer og virksomheder, som har fået tilsendt uønskede reklamer via e-mail og telefax fra Philipson Wine ApS. Philipson Wine ApS har tilkendegivet, at der var tale om en fejl, hvilket dog efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ikke fritager for ansvar.

Til VinForum siger Christian Philipson: "Philipson Wine vil gerne i denne anledning understrege, at så snart vi blev klar over, at vi fejlagtigt havde indføjet nogle adresser i vores mailingliste, gjorde vi alt hvad der var muligt for at stoppe udsendelserne til de adressater, som ikke ønskede at modtage nyhedsbrevet. Efterfølgende udsendte vi en e-mail og en fax, hvor vi vedkendte os ansvaret og med beklagelse opfordrede fejlagtige modtagere til at afmelde sig nyhedsbrevet.

Vi vedkendte os ligeledes straks fejlen over for Forbrugerombudsmanden, idet vi dog bemærkede, at flere af de ca. 60 klagere var identiske og fik videresendte kopier fra andre emailkonti. Vi gentager hermed vores beklagelse og kan garantere, at vores årvågenhed overfor lignende fejl nu er voldsomt skærpet."

Umiddelbart mener Forbrugerombudsmanden, at virksomheden har overtrådt markedsføringsloven. Det er nu op til politiet at tage stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale over for Philipson Wine.

Antallet af vingårde fordoblet i USA over de sidste 10 år

Antallet af vingårde i USA er steget med 15% de sidste to år og der er nu vingårde i alle 50 stater. I de sidste 10 år er antallet af vingårde fordoblet til 3.726. Det er selvfølgelig Califonien der har flest med næsten 1.700, men størstedelen er altså beliggende i andre stater som Washington (323), Oregon (228) og New York (203). Selv Alaska har 6 vingårde.

Constellation Brands byder på Robert Mondavi Corp.

Verdens største vinfirma, Constellation Brands, har tilbudt at købe Robert Mondavi Corporation for 1,3 milliarder $ eller ca. 7,8 milliarder danske kroner. Constellations CEO Richard Sands siger at Mondavi vil tilføre bredde til Constellations portefølje og give yderligere vækstmuligheder. Siden fusionen med BRL Hardy i 2003 overtog Constellation positionen som verdens største vinfirma efter E&J Gallo.

Mondavi har ikke udtalt sig om tilbudet, men kursen på firmaets aktier er steget voldsomt siden tilbudet blev offentligt kendt.



Se alle artikler