HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Le Coq i Graven i Århus

Skrevet d. 1 November 2004

af Lisse Trads

Vores opgave var meget større: Vi skulle vælge mellem alle restauranter i Aarhus!

Hjemmefra var det en umulig opgave at løse, og vi bestemte os til først at gå i biografen. Vi gik til en forestilling kl. 16.30, og sammen med 6 – skriver seks – andre så vi filmen: ”Tid til forandring”. Filmen var ganske god, uden at vi hørte englehvin i den anledning – og så kunne valget af spisested ikke udskydes længere. Vi kørte ind mod byen, og så skulle der findes parkeringsplads. Vi var enige om, at vi ville prøve et sted i Latinerkvarteret, og den lille franske restaurant ”LE COQ” var pludselig blevet målet. Vi fandt en plads til bilen, og vi fandt en plads i restauranten, der i løbet af ½  time blev ganske fyldt op. Hyggeligt var rummet med borde med forskellige ternede duge, og når man nu som jeg er ret så vild med Frankrig (og Italien), så frydede det mig. Spisekortet blev udleveret, og den meget søde unge pige fortalte om de3 retter, der havde brug for forklaring: Det var dagens suppe, der viste sig at være en fransk fiskesuppe, en forretstallerken, der bestod af 4 forskellige lækkerier, og dagens fiskeanretning, der var fiskespyd med en masse gode sager.

 

Vi kunne vælge enkelte retter, sætte sammen, som vi lystede, eller vi kunne vælge 2 forskellige ”pakker”. Pris 198 eller 238 for 3 retter og 158 for 2 retter, mens 4 retter i den dyre udgave kom op på 288.

 

Vi mente, vore maver ville have bedst af 3 retter, og da mændene forlystede sig i København, mente vi, at vi blev nødt til at tage de 3 retter af dyreste slags.

Vore forretter var ens, nemlig forretstallerkenen, der bl.a. havde en hummerstuvning, en tigerreje med kammusling, røget andebryst og græskar i speciel version + en masse dejligt tilbehør. Vi var imponerede. Hovedretten valgte vi også ens, da det var en umulighed at komme uden om trøffelfarseret perlehøne på gyldentristede panchetta-blinis og cassisglace. Også denne ret svarede fuldt ud til forventningerne. Så kom sidste afdeling. Mette valgte crème brulé, og jeg fik et udvalg af gode franske oste. Heldigvis var der kun små stykker af hver, for ellers havde jeg ikke kunnet smage dem alle. Og gode var de. Alt i alt var der en del englehvin her – i hvert fald inden i os selv.

 

Med 1 glas hvidvin og 1 glas rødvin til hver kom prisen op på 642 kr. for 2 personer. Og det var bestemt ikke en eneste krone for meget. Restauranten skifter menu hver måned, så det er ikke sidste gang, vi kommer der. Og måske bliver der trængsel, for I kommer vel også alle sammen!!



Se alle artikler