HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Vind et gavekort på 500,- kr. til Hjem-Is

Skrevet d. 17 Juni 2005

Hjem-IS er den største is-fabrik i Danmark. Fabrikken ligger i Esbjerg, hvorfra der udvikles, produceres og markedsføres is i Skandinavien og store dele af Europa. Hjem-IS beskæftiger ca. 265 medarbejdere fordelt på 140 i produktionen, 25 i administration og salg, og de ca. 100 Hjem-IS sælgere, der kører rundt i hele Danmark i de blå Hjem-IS biler.
Der er 15 selvstændige Hjem-IS forhandlere fordelt over hele Danmark. De har ansvaret for distribution og salg af Hjem-IS og dækker hele Danmark med 83 Hjem-IS biler.

Alle Hjem-IS biler kører faste ture, alle hverdage samt lørdage. Hver bil kommer således hver 14. dag året rundt på den enkelte tur.

 
 
""

En idé bliver til virkelighed

Hjem-IS blev startet i 1976 efter en svensk idé – ”salg direkte til forbrugeren”, som svenskeren Eric Ericsson gik i gang med i Sverige i 1968. Ericsson forsøgte at løse et klassisk problem i hele verdens iscreme-industri: Hvordan bringes isen fra fabrikken hjem til forbrugeren, uden at kvaliteten bliver forringet undervejs? Is er den mest ømfindtlige af alle dybfrosne madvarer, der begynder at tø, hvis temperaturen kommer over -15 grader C.

I årenes løb er der gjort mange forsøg på at opnå "Den Ubrudte Frysekæde"
(fryseposer, ekstra isolerede emballager, andre istyper o.s.v.), som er en forudsætning for at bevare isens kvalitet. I 1968 var Eric Ericsson klar til at afprøve en ny idé. Han koblede en trailer med kummefryser efter personbilen, fyldte fryseren med is i hele kartoner og kørte ud på villavejene og ringede med klokken. Mange købte isene og starten på "Den Ubrudte Frysekæde" var gjort.

Det blev en stor succes og herefter udvikledes den blå Hjem-IS bil, som hver dag året rundt bringer is, glæde og oplevelser ud til de danske forbrugere.Se alle artikler