HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ost er sagen!

Skrevet d. 29 December 2004

af Lisse Trads

 

Det skulle hurtigt vise sig, at der var andre gode folk, der havde fået samme gode ide. Knap 100 mennesker i alle aldre og af begge køn stod og ventede. Heldigt, at der var forudbestilling på arrangementet, der for øvrigt var arrangeret i samarbejde med bladet Spis med, der nu har fået navneforandring til MAD & venner.

Vi skulle mødes uden for forretningen GRAND fromage, der har til huse på adressen. Vi blev mødt af le chef i egen høje person, og jeg mener høje person, en stor stout vestjyde, der er uddannet mejerist. Jens Lindberg, som han hedder, virkede meget beskeden og forsigtig, men fik os da til at følge efter i samlet trop til en skole et kvarters gang derfra. Der var der dækket borde, og nu ventede man spændt.

Og der var noget i vente! Ikke mindre end 9 oste, serveret på forskellig vis og specielle tørrede frugter og nødder, der også sælges i butikken. Parmegiano Reggiano, Manchego, frisk gedeost, varm Mont d’Or, Comté, Monte Enebro, Valdeon og Stilton. Er I ikke blevet lækkersultne?  Tørret Serranoskinke kom i selskab med oste, så der var englesang, og da der kom abrikoser i kastanjehonning, portvinsfigner, orangemarinerede valnødder og både kandiserede hasselnødder og macademianødder med chokolade, blev englesangen til englehvin. Og ved I, hvad der blev serveret dertil? Godt brød, og vinene Crémant d’Alsace og Pinot Gris Torkay gjorde ikke oplevelsen ringere.

Og ved I, hvad det bedste var? Det var altså, at Jens Lindberg forstod stille og roligt at give sin store viden videre. Og der var respekt og beundring for råvarerne i hans fremstilling.

Har I muligheden, så und jer en aften af den slags, uanset prisen! Aftenen var bare KANON

Se alle artikler