HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 19

Skrevet d. 13 Maj 2005

Som dagens test viser starter priserne ved 100 kr. og skal man have noget af det rigtigt sjove skal man over 200 kr. Når vi er oppe i disse prislag er det altid svært at bedømme om prisen er rigtig i forhold til kvaliteten. Derfor betyder de givne stjerner mindre. På nær et par smuttere er alle vinene i ugens test fremragende. Af de 12 vine får halvdelen 90 pts. og derover - det skulle de også gerne, prisen taget i betragtning, men det er alligevel flot.

Der er således flere supervine. Men én er helt på toppen. Det er Mas Doix Doix 2002. Testens absolut dyreste vin men altså også den bedste. Mas Doix er et relativt nyt foretagende. Indtil 1999 solgte familien druerne til det lokale kooperativ, men begyndte derefter at producere vin selv. Og det er der kommet et imponerende godt resultat ud af. Vinen er fyldig med lækker moden frugt og en imponerende fylde og rundhed. Vinen skal nærmest tygges før man kommer igennem den. Her er lag på lag af vidunderlig frugt og de fede tanniner giver vinen en gennemført blødhed og fasthed, der bare er imponerende. Flot, flot. Prisen er kr. 519,00 og den fås hos Erik Sørensen Grand Vin.

Clos Manyetes 2001 fra en af pionererne i området, René Barbier, er tæt på at være lige så flot. Den er fyldig med flot moden frugt og en yderst lækker, fløjlsblød smag med kraftige, men modne tanniner. Vinen er imponerende flot med en kompetent struktur og en vidunderlig balance. Og slutningen bliver bare ved og ved... Prisen er kr. 325,00 hos Sigurd Müller Vinhandel.

Skal der gøres et "Best Buy" må det blive Val Llach embruix 2002. Den er mellemfyldig med dejlig frugt og en meget flot, lidt afdæmpet stil. Alle nuancer får lov at folde sig ud her; lækker frugt, kraftige, modne tanniner og en lang powerful slutning, der bider lidt. Meget flot! Og til prisen på kr. 189,75 ganske imponerende. Den fås hos H.J. Hansen Vin.



Se alle artikler