HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Tøm fryseren før dine børn gør det

Skrevet d. 20 Maj 2005

af Lisse Trads

 

Derfor ovenstående råd. Men spøg til side og alvor frem: Er du ung, så er der noget at lære her – af disse alvorsord.

 

Kød er der næsten altid noget af i fryseren. Har du fået noget grisekød, ligger der vel et par skanke og griner til dig. Og hvad med en lammeskank eller nogle pølser, der ikke blev brugt. Og er der ikke en enkelt and eller i hvert fald et bryst af samme flyvende væsen? Op med det hele, frosset, og lad det alt sammen dele pladsen i en STOOOR skål (evt. stege- eller suppegryden), hæld rigeligt salt på og lidt sukker. Vend kødet rundt i den saft, der lidt efter lidt findes i skålen. Kødet må gerne tø op heri. Skylles godt og grundigt og koges så med krydderurter og de porrer, der måske er i din have. Ellers må du ofre en tyver på et bundt. Tag kødet op, når de enkelte stykker er møre. Det er de nemlig slet ikke på samme tid! og tilsæt til sidst porrer, der dampes møre. Det smager godt med sennep og rugbrød, men en kogt kartoffel er nu heller ikke af vejen. Suppen kan bruges til hvidkålssuppe eller gule ærter. Det kunne jo være, du har glemt den gamle ret. Men nu kan du jo så genopfriske den. Vil du gøre det nemt, så brug det produkt, der hedder ’Møllerens gule ærter’ Kan du bedst lide ærter, der lige smager af ærter og ikke er tykke og massive, så får du bare lidt af produktet i efterhånden, indtil du synes om smagen. Noget af kødet kan fint bruges til en af disse supperetter.

 

Jeg glemte at nævne grønkålssuppen. Der er stadig folk, der har frisk grønkål i haven. Og hører du ikke til dem, så prøv at gå ind og spørg hos den haveejer, der har dem. De står ret synligt lige nu, inden andet overtager pladsen. Bed om at få lov til at købe noget, og betal, hvad det koster. Og skal jeg fortælle dig noget? Kom der sådan en fyr til mig og spurgte om grønkål, fik han dem ganske gratis. De skal alligevel snart vige pladsen for alt det nye spirende, spæde og smukke grønne



Se alle artikler