HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

En ananashistorie

Skrevet d. 2 Juni 2005

af Lisse Trads

Jeg husker, at det var vældig godt at blande ’crushed’ ananas med flødeskum og så lægge det mellem to lagkagebunde. Det kan stadig spises med velbehag.

En anden ’plage’ var en forret, der kom på bordet ved festlige lejligheder. Det var en ananasring med rejesalat. Såmænd ganske god, hvis ’ringen’ var sukkerfri, men den søde passede ikke rigtigt ind i den ’opera’

Så kom de sammenkogte retter med svinekød, løg og krydderier, og til allersidst kom der endåse ananastern oveni.

 

Men historien over alle ananashistorier, er den, der kommer nu. Den fandt sted for mange år siden. Vi var alle på besøg hos min bror og hans kone. Desserten var en osteanretning, hvortil der også hørte en frisk ananas. Sådan en svend havde ingen af os smagt før, så det var meget spændende. Brormand var den, der mente sig bedst i stand til at skære for af frugten, og det gik sådan for sig: Skive efter skive løsnedes, og så fik vi det på tallerkenerne, og så vær så god at spise det hele, altså også skrællen og den inderste ribbe. Det inderste kunne nu godt lade sig gøre, men det yderste, fy for en skræl, sej og hård. Til sidst var der en, der kom til at grine, samtidig med at han sagde: ”Jeg smider nu skrællen væk!”

 

Men en opskrift fra nutiden skal I ikke mangle, så den er her. Nem, flot og god er den, så LAV DEN!

 

Ananas med ingefær (4 pers)

 

1 ananas, skrællet og skåret i ringe à 2,5 cm

2 spsk flormelis

1 tsk. stødt ingefær

græsk yoghurt som tilbehør

 

Opvarm en tyk pande. Bland flormelis og ingefær og drys på begge sider af ananasringene. Rist dem 1-2 min på hver side, til de har farve.

Server med yoghurt

 



Se alle artikler