HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Svigermors marengs

Skrevet d. 27 Maj 2005

af Lisse Trads

 

Uha som de smagte, og en dag sagde min ældste søn til mig: ”Mor, kan du ikke lave en dessert, der smager lige så godt som Farmors marengs!” Jeg måtte i gang. Nu skal det lige fortælle, at min svigermor var af den slags, der aldrig blandede sig i min gøren og laden. Nej, hun havde så mange gode egenskaber, der gjorde hende meget populær, derfor også hos mig.

 

Men kagen: Ingredienserne var marengsmasse, chokolade og mandler. Da jeg vidste, at Farmor på et tidspunkt skulle præsenteres for resultatet af mine forsøg, tænkte jeg et par af hendes ”livretter” ind, og det måtte blive bær og flødeskum. De første forsøg var ved at strande, og min ovn fik skylden. Men det skulle vise sig, at det ikke var ovnen, men det faktum, at jeg havde glemt, at hun altid fik 1 tsk. eddike i marengsdejen, og så var den hjemme.

 

Marengskage med bærfløde

 

4 æggehvider

1 tsk. eddike

250 g sukker

100 g nødder eller mandler

 

½ l piskefløde

300 g frosne ribs, solbær, hindbær, brombær eller skovbær

 

 

Pisk hvider, sukker og eddike med elpisker, til det er helt stift og tykt. Hak nødder og bland dem i. Bagepapir lægges på bageplade, og der tegnes 2 cirkler herpå (ca. 20 cm i diameter). Drys let med mel. Fordel massen herpå og bag ved 150 grader i en god time. Sluk for varmen og lad bundene stå – med lågen på klem – til de er kolde. Blend bærrene og bland dem i flødeskummet, der lægges imellem bundene - til allersidst!

 

Altså en kage, der behager både store og små. Og så en lille tanke til Svigermor, der også syntes, at tingene skulle bruges!



Se alle artikler