HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Asparges af den slags, der er rigtig grønne

Skrevet d. 30 Juni 2005

af Lisse Trads

 

For at glæde alle var der indkøbt oksefars og en kyllingefilet. Tilbehøret skulle så være salat til alle, kartofler med sovs til de 2 herrer og kartofler til os to piger. Men da det viste sig, at der var grønne asparges så fine, så fine, måtte de også på menuen. De blev kogt ganske let, og gode var de.

MEN DA JEG KOM HJEM OG SÅ, AT DER VAR EKSEMPLARER AF SAMME SLAGS GRØNNE STÆNGEL I MIN URTEHAVE, MÅTTE JEG INDRØMME, AT DE VAR BEDRE. Ikke at de århusianske ikke var gode, men der er nu ikke noget som den slags fra haven, der bare lige har gået den lige vej fra jord til bord. Det samme gælder de bladbeder, der spirer frem fra sidste år, og ingen tid på året smager et stykke rugbrød med æg, tomat og friskklippet purløg som nu. 

 

Hvide asparges er gode, omend lidt besværlige at skrælle, men prøv alligevel denne gode ret.

I tager antallet af middagsspisere og ganger med 2 og gør det samme med de grønne asparges. Begge farver asparges koges ganske let, de hvide lidt mere end de grønne. Så drypper de godt af og lægges på fad, så farverne ligger skiftevis. Herudover strør I 2 hårdkogte æg, der er hakket groft og lidt persille, der også er hakket. Det er flot og smager af sommer. Kan selskabet ikke undvære kød, så er lidt skinke af den gode tørrede, f.x. den fra Læsø, Ålbæk eller Skagen, hvis I da ikke kun kan spise den, der er af italiensk herkomst.

Men der er da også andre måder at bruge asparges på, som denne

 

Sommerkylling i wok (4 pers)

 

500-600 g kyllingefilet

marinade:

saft af 1 citron

samme mængde sojasauce

lidt finthakket frisk ingefær

1 hakket rød chilipeber

 

1 bdt forårsløg (eller 2 små porrer)

1 spidskål

1 bdt grønne asparges

1 bakke spæde spinatblade

 

olie

1 dl hønsebouillon

 

250 g ægnudler

 

Skær kyllingekødet i tynde strimler og lad det marinere i den sammenpiskede marinade ca ½ time.

Skær forårsløg i 3 cm brede skiver på skrå (porrer skal være tyndere). Fjern de yderste blade på kålen, halver den, fjern stokken og snit den. Aspargesene skæres i 5 cm skrå skiver.

Steg kødet med marinaden i wok 4-5 min. Tag det op. Kom olie i wokken og steg forårsløg, asparges og kål 2-3 min. Tilsæt spinat og læg kødet tilbage i wokken. Tilsæt bouillon og varm igennem. Måske skal der mere sojasauce i retten Kog nudlerne efter anvisning på pakkenSe alle artikler