HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Bladbeder og deres fortræffeligheder

Skrevet d. 12 August 2005

af Lisse Trads

De findes i mange versioner, nogle kalder dem MANGOLD, andre Perpetual Spinach (en slags evighedsspinat) og så er der alle variationerne. Jeg har haft dem i mange år, og de får alle lov til at overleve en enkelt vinter og et forår, indtil de er for store. Mange slags har jeg, lige fra de grønne i mange toner til de ildrøde, lilla, orange og skarpgule. De kommer lige efter frosten og vokser sig store og fine. Der er mange måder at anvende dem på, og som spinat, hvor kun bladene anvendes er er af dem. Men stilkene er så flotte, at det er både synd og skam ikke at bruge dem. Og får du først smag for dem og for at tænke utraditionelt, så er der ingen grænser! Det kan endda gå så galt, at de små også kan lide dem. Især hvis du gør som jeg: Serverer dem med tunpate. Det elsker børn nemlig, og så er der jo ikke lang vej, inden handlen er gjort. ”I må gerne være med til at lave tunpate, men så skal I smage bladbederne dertil. Og den lille finesse er, at de bare skal røres med lidt flødeost inden servering. Prøv min opskrift, og tør du ikke til børn, er den god som forret eller en af retterne på en buffet.

 

Bagt tunpate med bladbeder/spinat (4pers.)

 

1ds. tun

125 g champignoner

1/2 lille formfranskbrød

3 æg

2 dl crème fraiche 18%

½  lille bdt. dild

salt, peber

 

tilbehør:

 

Dampede bladbeder/spinat med flødeost

Nogle stilke bladbeder eller passende mængde frisk spinat

½ bæger flødeost naturel

 

Tunen drypper af, svampe renses og hakkes groft. Det afskorpede brød skæres i tern.

Æg piskes med creme fraiche og hældes over brødet. Tilsæt resten.

I lille sandkageform(3/4 l), foret med bagepapir, og bages i vandbad i ovn ved 200 grader.

Bladbeder/spinat skylles og snittes groft. Dampes i lidt vand + salt i 5-8 min. Vandet hældes fra, od flødeosten tilsættes. Skal lige koge op.

 

Kan I smage det? Ellers bare i gang!



Se alle artikler