HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

På visit hos Landgasthof Güby

Skrevet d. 19 August 2005

af Lisse Trads

 

Turene ved vandet, der lå 100 m fra huset, den lange besigtigelse af Gråsten slot med have og shoppingturen i Sønderborg var lidt langt ude.

Da vi havde sovet den første nat, måtte vi i gang med de reviderede planer. Turen ved vandet kunne nøjes med at blive af de meget korte af slagsen, Gråsten slot blev til en lille bitte tur i slotshaven, hvor de smukke rhodendroner stod i fuldt flor. De er da for resten særdeles kønne sådan på meget nært hold. Og Sønderborg blev kun til Sønderborg slot udefra, og da vi begge en gang tidligere havde set det bord, som man påstår Christian 2. gik rundt og rundt om med tommelfingeren i kanten af, kunne det egentlig også være lige meget.

 

Men hvad så? Var der muligheder, vi ikke havde tænkt på hjemmefra? Ja, det var der! Der er en masse gode kroer, Gasthäuser og Landgasthöfer, Hotels og Gasthöfer. Altså nok at tage af. Så det var bare at vælge, men der var en ting var helt sikker, og det var, at det skulle være rigtig tysk og med typisk tysk køkken. Vi kørte til Slesvig og drejede mod vest mod Eckernförde ad landevej nr. B76. Vi bemærkede et lille sted, der reklamerede med Schlei Heringe og Sauerfleisch. Det tiltalte os, selv om vi var klar over, at de tyske portioner ofte er rigelige ved frokosttid, men pyt! Det måtte komme an på en prøve.

Min mand bestilte Sauerfleisch mit Bratkartoffeln und Roten Beeten, og min bestilling lød på Schlei Heringe mit Petersilienbutter und Salat mit Honig/Balsamico. Og portionerne var kæmpestore, men så gode, så gode, at det næsten ikke er til at sige. Velsmagende er alt for lille et ord. Surkødet var i store stykker og rent kød, og kartoflerne af den slags, der ofte serveres i Tyskland: Godt med smør og stegte løg. Sildene var små, men der var 4, og de var stegte hele med persillesmørret over og så gratineret i ovnen. Salaten var rigtig god, og øllet (en Königspilsner) og hvidvin (0,2 l Weisswein des Hauses) var efter vores smag.

 

Vores sted hedder Landgasthof Güby og ligger midt i den lille by Güby. Deres specialitet viste sig at være udvalgte regionale sæsonretter. Derfor silden fra Slien, der løb tæt forbi stedet. Det blev slet ikke dårligere af, at vi kunne sidde ude i en lille gårdhave, og er I nervøse, om de kan forstå jer, så bare rolig! Vi er i det gamle danske land, hvor en hel del taler dansk, således også vores unge serveringsdame, der sikkert var den unge frue i familiehotellet. En oplevelse værd.

 

Og så meget bedre end grænsebutikkerne, der alligevel ikke har noget, der ikke kan fås hjemme, og endda til næsten den samme pris!

Så lad det være et af jeres mål i sommer



Se alle artikler