HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Kartofler der ikke koger ud, men over!

Skrevet d. 24 Juni 2005

af Lisse Trads

 

På en ferie næstsidste uge i maj i det sønderjyske skulle forsøget gøres. Måske var der mulighed for at få de efterfragtede hvide, jordfyldte kartofler, og vi var indstillet på at betale, hvad avleren måtte forlange. Vi kørte en tur ud på Als, og efter at have besigtiget Dannevirke med tilliggende residenser – og tænkt på den gang i gamle dage - gik turen videre over mod Fynshav. Pludselig så vi det, skiltet med ” kartofler på Lysabildvej 90”, og det var ikke Fata Morgana! Altså var der bare en eneste ting at gøre! Vi kørte og kørte, og langt om længe så vi stedet.

 

Så kom den forfærdelige tanke: Bare det nu ikke er gamle kartofler. Der havde faktisk ikke stået NYE KARTOFLER! Uh ha, det ville være en fæl oplevelse for os, der allerede havde sat næsen op efter de nye. Men bare rolig: De var nye og nyopgravede, og efter at have betalt 30 kr. drog vi af med en pose, der burde kunne vare et par dage.

 

Da vi skulle lave mad, blev vi enige om, at vi hellere måtte koge dem alle, for ”Nye kartofler er så gode på en skive rugbrød!” Tilbehøret skulle være salt og smør og en lille smule grønne asparges. Dette af respekt for den dejlige danske kartoffel.

 

Kartoflerne blev skrubbede, kom i gryden i kogende, rimeligt saltet vand, og så ventede vi. Selv om vi stod lige ved siden af, lykkedes de fæle svende at få vandet op over kanten og ud på komfuret 3-4 gange, men hvad gør det? Kartoflerne smagte af, ja, hvad skal man sige: Forslag: sol, sommer og Danmark. Og så kan andre have deres kød og fisk og hvad som helst for sig selv, bare vi har kartofler. Og det var ren svir den middag.

Dog bemærkede min søde mand, at det da heller ikke ville have smagt grimt med lidt stegt flæsk og persillesovs, men det bliver en dag, når vi selv kan grave de første op hjemme i haven.

Om der var kartofler til at lave kartoffelmad af næste dag? Svaret er NEJ!Se alle artikler