HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt

Skrevet d. 30 Juni 2005

Nyt vinmagasin - kun for kvinder

Et nyt vinmagasin for kvinder, der ikke kan klare den intellektuelle vinsnak, er på vej i USA. Wine Adventure hedder magasinet, der er målrettet kvinder og skal udkomme hver anden måned - første gang i næste måned.

Det første nummer indeholder artikler som "Overraskende opskrifter for Chardonnay", en profil af Mendocino (romantik) og hvordan vinsmagningsaftener giver en ny social måde at være sammen på.

Magasinets stil skal være imødekommende og må ikke virke skræmmende på kvinder ved at have for mange vanskelige vinudtryk.

Der er ingen der tør sige det, men det er skrevet så selv kvinder kan forstå det - i traditionel damebladsjargon!

Vinexpo 2005 en succes - i følge arrangørerne

I følge arrangørerne var Vinexpo 2005 i sidste uge en succes. Verdens største vinmesse, der afholdes hvert andet år i Bordeaux, havde en besøgsfremgang på 3-5% i forhold til 2003 og de besøgende var mere tilfredse, siger en meningsmåling lavet på stedet.

Vinexpo 2005 havde ellers ikke de bedste odds, da mange udenlandske officielle vinorganisationer meldte afbud til dette års messe. Bl.a. New Zealand Winegrowers, Wines of South Africa, Australian Wine Bureau og ICE, den italienske handelsorganisation.

Og arrangørerne havde da også lyttet lidt til de sidste års kraftige kritik. Udstillingsarealet var således det samme, men antallet af stande mindsket, så udenomspladsen var blevet større.

Taittinger måske i gang med at blive splittet op

Champagne huset Taittinger sælges måske i forbindelse med et større udsalg af familiens store værdier. Taittinger-familien, som kontrollerer champagnehuset, overvejer at sælge og opsplitte en lang række af aktiver, som familien ejer. Blandt andet luksushotellerne Crillon og Lutecia i Paris, Martinez i Cannes og Hôtel Mamounia i Marrakesh. Endvidere ejes parfume-firmaet Annick Goutal og Baccarat krystal. En samlet værdi er anslået til ca. 2 milliarder €.

Det hele kontrolleres fra et familieholding selskab, Société du Louvre, hvor 38 familiemedlemmer har andele.

Rygterne går, at flere finanshuse nu er ved at vurdere muligheden for at sælge nogle eller alle aktiver i firmaet. Der er dog ingen, der tør spå om kronjuvelen, Taittinger Champagne, også er i spil.Se alle artikler