HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Et brødeventyr

Skrevet d. 28 April 2002

Hvor går man hen for at finde et ordentligt brød i dagens Danmark?
Svaret er faktisk meget entydigt, for rigtige svar er der ikke mange af. Mine tanker rammer allerførst Emmerys, kokken Per Bruuns jyske brødeventyr, som nu også er at finde i København og på Nordsjælland i Charlottenlund.

Emmerys startede i Århus med en klar vision om at bage det bedste brød, ved at benytte ældgamle bagemetoder, hvor man bla. ikke bruger gær eller andre kunstige hævemidler. Alle brød er økologiske, brødet bages af hvedemel, vand og sydesalt. Denne metode kan faktisk spores 5000 år tilbage i historien.

Foruden brød, finder man hos Emmerys også kager som brownies (min favorit) kransekager, småkager og bryllupskager mm. Også wienerbrød og croissanter bagt med økologisk smør fra Thise Mejeri, langes i massevis over disken hos Emmerys.


Hos Emmerys er personalet uddannet til at levere den bedste service, og har et indgående kenskab til de varer som sælges i butikken. Derfor støder man sjældent på et "det ved jeg ikke". F.eks. kunne jeg få at vide at der i Emmerys brownies bruges mørk chokolade, med et kakaoindhold på 71% - Det havde de nok ikke vidst nede hos Føtex-bageren.

Der bydes også på hjemmelavede sandwich, selvfølgelig på bageriets eget økologiske brød, med f.eks. serranoskinke, chorizopølse og Manchego-fåreost mm. Kvalitetskaffe, te, chokolade, vin og såmænd også øl samt vand er repræsenteret på Emmerys hylder.

Du finder Emmerys i
København (Nørrebrogade, Østerbrogade, Vesterbrogade og H.C. Ørstedsvej, samt på Jægersborg Allé i Charlottenlund.
Århus (M.p. bruunsgade og Guldsmedgade)

Og digitalt på www.emmerys.dk



Se alle artikler