HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

På torvet - Brød

Skrevet d. 29 April 2002

Denne gang var vi på udkig efter det "det gode brød". Det fandt vi bla. hos Emmerys på Vesterbrogade i København. Det som kendetegner brød fra Emmerys er at det er 100% økologisk og bagt efter ældgamle traditioner, som kan spores over 5000 år tilbage i tiden. Det bevirker bla. at man hos Emmerys ikke bruger hverken gær el. andre kunstige hævemidler. Hovedbestanddelene i brødene er hvedemel, gær og sydesalt, samt en god hjemmelavet surdej.

Vi smagte på...

Hvedebrød
Emmerys berømte hvedebrød hvis udseende taler helt for sig selv. Og smagen den er i al fald tilstedeværende. Et godt fast brød som ikke ligger for tungt i maven.

Pris 49,- pr. kg. Typisk stk. pris er 25-30 kr.


Maltrugbrød

Mor gå hjem!
Det her rugbrød kan min egen mor ikke bage bedre, men det siger måske heller ikke så meget. Det her brød kommer til at have en fast plads i mit køkken, og bestemt i min kræsne mave. Masser af kerner, bagt med malt, og Emmerys rugbrøds-surdej.

Pris 26,- kr. stk.

Spelt-sigtemelsbrød
Bagt af hvedemel, spelt og sigtemel. Brødet indeholder lige dele spelt og sigtemel (rug). Et stort flot brød, med en god smag. Det er godt at dette brød er enormt, for man kan bare spise spise spise.

Pris 59,- pr. kg.


Kerneboller
Samme gode dej som hvedebrødet, bare serveret i mindre stykker. Det gør dog ikke nydelsen mindre.

Pris 6,- kr. stk.



Der sneg sig et par andre gode sager med i posen...

Brownies
Lækre brownies bagt af mel, valnødder, og økologisk smør. Masser af god mørk chokolade (71% kakao).

Pris 18,- kr. pr. 100 g.



Croissanter

Her bruges den samme hvede-surdej som til hvedebrødet. Derudover er dejen til croissanterne lavet med det gode økologiske smør fra Thise Mejeri.

Pris 12,- kr. stk.


Læs også artiklen om Emmerys her...

Fotos af Columbus Leth.



Se alle artikler