HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Det er vildt 1

Skrevet d. 26 Oktober 2001

Vildtsæsonen er ved at være på sit højeste, og det vil den være nogle måneder frem. Faktisk så starter man allerede med at jage vildt omkring den 1 september.

For at se skema over jagtsæsoner, klik her...

For at starte med nogle tommelfingerregler. Vildt som vi køber i dagligvarebutikkerne, skal være dyrlægekontrolleret. Husk at sikre dig at det kød du køber har modnet i den tid det skal.

Hvis du læser i en opskrift at kødet skal ”barderes” så betyder det, at du skal lægge tynde spækskiver rundt om kødet, for at hindre at kødet bliver tørt.

Inden tilberedning af vildt, bør man sørge for at kødet får stuetemperatur. Dette bør gøres for at forhindre at kødet bliver tørt. Egentlig er det også for at forhindre at kødets kerne er iskold, som vil bevirke at varmen får sværere ved at komme ind til benet, og at det yderste kød bliver tørt, inden det inderste kød er færdigt.

Et andet tip er at gnide kødet med sukker, salt og peber med det samme, og lade kødet ligge nogle minutter ved stuetemperatur, så krydderierne får mulighed for at trænge ind i kødet.

En god tommelfingerregel med fuglevildt, er at stege dem på skroget – så undgår man for det meste at de bliver tørre. Det er meget bedre end f.eks. at stege et lille stykke brystkød på panden. Med hjorte og harer er det meget simpelt: Ryg og køller er som regel meget nemme – på benet eller uden, og man opnår et ganske fantastisk resultat. Og på en pande, hvor de bliver stegt i skiver, bliver denne type kød faktisk altid mørt.

En grundsætning kan fortælle at de dele på dyret som bevæger sig kræver rigtig meget tilberedning. Også de ældre dyr kræver en længere klargøring samt tilberedning for at undgå at de bliver tørre.

Og lige en vigtig ting, nogle tror at vildt modner når det ligger i fryseren på frost. Det passer IKKE.

Find vildtopskrifter her...

I næste uge kigger vi nærmere på fonder, saucer og tilbehør til vildt.

Kilde: Kirks Vildt



Se alle artikler