Frisk ærtepuré

Skrevet d. 25 September 2001
Ingredienser
1 spsk Smør
300 g Frosne ærter
1,25 dl Tør hvidvin
1,25 dl Fløde
0,5 bundter Basilikum

Fremgangsmåde
1. Pil løget, halvér det og hak det meget fint. Smelt smørret i en høj gryde (middel varme), læg løget i og steg det glasklart, rør ofte i gryden.
2. Kom de dybfrosne ærter i gryden og bland med løget. Hæld vin og fløde ved og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad det koge op.
3. Tør basilikumbladene med lidt fugtet køkkenrulle. Lad et par blade koge med i gryden under låg en 5 minutters tid.
4. Tag gryden af komfuret, tilsæt resten af basilikumbladene og purér det hele med stavblenderen. Smag saucen til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
5. Smager godt sammen med: smilende æg (endnu varme), kogt oksekød, gode stegeben, laks, svinemørbrad.