Fiskefilet med citronkaperssmør

Skrevet d. 4 Oktober 2001
Ingredienser
800 g Fiskefilet (f.eks. rødfisk, torsk, sej)
0,5 bundter Persille
1,5 spsk Smør (smeltet)
3 spsk Hvedemel
3,5 spsk Smør (koldt)
1 spsk Kapers

Fremgangsmåde
1. Salt fiskefileterne og drys med peber. Skyl persillen og hak den meget fint. Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen fint - pres den så.
2. Lad smørret smelte på en stor tefalpande. Drys melet ud på en tallerken, vend fisken i det og ryst så der ikke hænger for meget mel ved.
3. Læg fileterne i det varme, smeltede smør og steg ved stærk hede i 1 minut. Skru ned til svag varme, vend forsigtigt fileterne og steg dem 2-4 minutter mere, til de ikke længere er glasklare indvendigt. Tag dem af panden, dæk dem til og hold dem varme.
4. Hæld resten af stegefedtet fra og tør panden med køkkenrulle. Så på med citronsaften og rør det kolde smør i med grydeskeen i små portioner. Rør citronskal, kapers og persille i ved middel varme. Smag til med salt, peber og eventuelt 1 knsp sukker og læg endnu en gang fiskefileterne i, så de lige kan blive varme.
5. Smager godt sammen med: pillekartofler