Blæksprutteringe

Skrevet d. 19 Oktober 2001
Ingredienser
600 g Blæksprutte (friske eller dybfrosne, man har kun behov for blækspruttekroppen)
2 spsk Citronsaft
2 spsk Olivenolie
150 g Hvedemel
500 g Olie til friture (eller tilsvarende mængde smeltet smør)
1,25 dl Mineralvand

Fremgangsmåde
1. Lad de dybfrosne blæksprutter tø op i godt tid. Kog 2 l saltet vand (per 4 personer) op i en stor gryde. Smid blæksprutterne i og lad det sprutkoge i 1 minut. Hæld dem i en sigte, skyl dem med koldt vand og tør dem godt med et viskestykke.
2. Skær posen i 1 cm brede ringe med en skarp kniv. Bland dem med salt, peber, citronsaft og olivenolie og lad dem trække op til et par timer.
3. Slå æggene ud og skil blommen fra hviden. Pisk melet grundigt med æggeblommer, 1 knivspids salt og mineralvandet. Lad det stå circa 15 minutter, så dejen kan hvile. Pisk så hviderne stive og vend dem i dejen med en ske, men ikke for lang tid og ikke for ensartet - så falder de sammen.
4. Lad det smeltede smør eller olien blive rigtig varm i en store gryde.
5. Træk blæksprutteringene enkeltvis gennem dejen, sådan at dejen bliver hængende rundt om den og læg straks ringen ned i det varme fedt.
6. Fritér dem gyldentbrune. Prøv indimellem at bevæge dem i fedtet med stegegaflen, sådan at hele ringen bliver lige flot gylden. Efter 2-3 minutter er de færdige. Tag dem så op med hulskeen og lad dem tørre på køkkenrulle. Skal spises superfriske og varme - sæt citronbåde på bordet.
7. Smager godt sammen med: tzaziki eller aioli (se opskrifterne her på madgal.dk), hvedebrød, salat