Svampepande med karrykartofler

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
500 g Østershatte (friske)
750 g Kartofler (små og faste)
3 fed Hvidløg
4 spsk Olivenolie
2 spsk Citronsaft
1 bundter Bladselleri
1 bundter Forårsløg
1 knsp Peberkorn (milde og røde)
1 bundter Persille
1 spsk Karrypasta

Fremgangsmåde
1. Skyl kartoflerne og skrub dem Læg dem i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt salt og få det til at koge med låg på. Skru så lidt ned for varmen. Kog kartoflerne møre på 15-20 minutter.
2. Mens kartoflerne står og koger, er der god tid til at rense svampene - det er bedre at gnide dem rene frem for at skylle dem, ellers suger de lynhurtigt en masse vand op. Skær de tykke, hårde stokke væk. Skær hattene lidt mindre. Pil hvidløget og hak det fint. Marinér svampene i en skål med hvidløg, salt, peber, 2 spsk olivenolie og citronsaft.
3. Selleristænglerne skylles. Alt, som ikke ser friskt ud, skæres væk. Også forårsløgene renses og skylles: Fjern roddusken og visne blade. Skær dem så i meget fine ringe på skrå. De friske peberkorn skal kun skylles, de marinerede skal dryppe af, og de store skal skæres i mindre stykker.
4. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og kartoflerne damper af og pilles, mens de endnu er tørre. Skyl persille og ryst den tør. Hak den groft.
5. En stor pande eller wok varmes op, resten af olien hældes i, og så skal man lige vente på, at den er varm nok. Kom selleri og forårsløg i, steg dem 1 minut under omrøring. Skub grøntsagerne lidt op på siden, læg svampene i portionsvis med marinaden, rør og steg dem godt på alle sider. Strø peberkornene hen over.
6. Halvér kartoflerne eller skær dem i kvarter. Bland kartoflerne sammen med resten. Rør karrypastaen i. Retten steger endnu 1-2 minutter. Smag til med salt og peber og drys med persille.