Hel grillet rødfisk

Skrevet d. 11 Januar 2002
Ingredienser
4 stk Rødfisk (á ca. 350 g)
8 fed Hvidløg
1 håndfuld Løvstikke
12 stk Kartofler
2 dl Cremefraiche. 18%

Fremgangsmåde
1. Rens fisken for skæl og indvolde. Pas på piggene, der findes på finner og gælderklapper. Fjern finnerne. Skær hovedet fra.
2. Vask kartoflerne grundigt. Prik dem med en gaffel og bag dem i ovnen ved 185 grader i 1 time.
3. Tilbered karrysauce: bland cremefraiche med karry, salt og peber efter smag og stil koldt.
4. Gnid fisken ud- og indvendigt med salt og peber. Stik en kvist løvstikke og 2 knuste fed hvidløg ind i bugen på hver fisk.
5. Pensl fiskene med lidt olie og grill disse på begge sider i 8-10 minutter.
6. Servér fisken med de bagte kartofler og den kolde karrysauce og en god, grøn salat efter egen smag.