Citrontærte

Skrevet d. 15 Februar 2002
Ingredienser
200 g Hvedemel
260 g Sukker
100 g Smør (koldt)
1 tsk Vanillesukker
3 stk Citron (økologisk)
2 stk Æggeblomme
4 stk Æg
2 dl Fløde
1 spsk Flormelis

Fremgangsmåde
1. Kom mel og 60 g sukker i en skål. Skær smørret i små terninger. Riv skallen fra ½ citron fint, og kom den ned til melset sammen med smær, vanille og en æggeblomme.

2. Vask hænderne i koldt vand, så dejen lettere forbliver kold. Ælt så dejen, indtil den er jævn og glat. Rul dejen ud til en rund form - det grå meget let mellem to lag film. Læg dejen i en tærteform med en diameter på 30 cm, og lad dejen stå koldt i formen 1 times tid.

3. Varm ovnen til 180 grader.

4. Læg et stykke bagepapir oven på dejen i formen og hæld ærter eller bønner i. Bag dejen i midten af ovnen i ca. 10 minutter.

5. Til fyldet skylles citronerne og skallen rives. Pres citronerne. Pisk æg, æggeblomme og sukker skummende med håndmikseren. Tilsæt citronskal og - saft. Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i æggecremen.

6. Fjern bønner eller ærter fra den forbagte dej. Hæld citroncremen på dejskallen og bag tærten ved 150 grader, indtil cremen er fast.

7. Lad tærten blive helt kold. Før servering tændes for grillen i ovnen. Drys flormelis over kagen og brun den under den varme grill. Pas på, det kan sagtens tage under 1 minut!